Pljesak za male Vatrene, ali ovo su ipak 'veliki' dečki!

Finale Europskog prvenstva pred svojim navijačima za hrvatsku futsal reprezentaciju ostat će ipak san. U prepunoj Areni Rusija je slavila 4:2 i poslala Vatrene u borbu za treće mjesto.

9.2.2012.
12:55
VOYO logo

Arena Zagreb. Gledatelja: 11.000. Suci: Šivic (Slovenija) i Sorescu (Rumunjska)

Strijelci: 0:1 - Prudnikov (1), 0:2 - Cirilo (6), 0:3 - Abramov (16), 0:4 - Pula (21), 1:4 - Marinović (27), 2:4 - Marinović (37)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Marinović, Stojkić, Dulvat, Despotović, Laura, Babić, Bajrušović, Šuton

Rusija: Gustavo, Prudnikov, Sergeev, Abramov, Nugumanov, Zuev, Badretdinov, Pula, Milovanov, Pereverzev, Cirilo, Fukin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se baš ono čega se Mato Stanković najviše pribojavao. Rusi su poveli već nakon tridesetak sekundi (Prudnikov) , a priča je bila praktički gotova nakon pet minuta kada je zabio Cirilo.

I baš tih pet minuta u kojih su Vatreni ostali u procjepu, impresionirani trećom svjetskom reprezentacijom bilo je dovoljno da Rusi riješe pitanje finalista Europskog malonogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16. minuti Abramov je zabio za 3:0. Jasno je bilo da se ne možemo vratiti. Imali su naši malonogometaši previše pogrešaka koje su iskusni Rusi elegantno iskoristili. Nakon što je drugo poluvrijeme počelo kao i prvo, ruskim pogotkom nakon svega tridesetak sekundi (Pula) bilo je jasno da se Stankovićevi dečki moraju spašavati potopa.

Ipak, Marinovićevi pogoci u završnici digli su Arenu na noge, no nije to bilo dovoljno. No Rusi se nisu uplašili i izborili su finale Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Hrvatska ipak nije uspjela izboriti finale Eura. Odlična završnica nije bila dovoljna Vatrenima protiv Rusa, koji su uraganom u prvih pola sata riješili pitanje pobjednika.

40' - Grcić još jednom pogodio vratnicu. Još jednom je odlično pucao hrvatski reprezentativac, ali je Gustavo uz pomoć vratnice otklonio opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Grcić pogodio vratnicu. Odigrali su Vatreni još jednu odličnu akciju, međutim udarac Grcića iskosa s desne strane zaustavila je vratnica

37' - GOOOOLLL za Hrvatsku. Isplatila se igra s igračem više. Sam je ostao Marinović na lijevoj strani i odlično je pogodio za smanjenje vodstva na 4:2. Arena je na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - U posljednjih pet minuta Hrvatske će igrati s igračem više. Stanković je izvadio vratara Jukića i uveo Novaka.

35' - Bajrušević odlično pucao sa desetak metara. Nova prilika za Hrvatsku, međutim udarac Duje Bajruševića obranio je ruski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Jelovčić se odlično ubacio. Hrvatski reprezentativac odlično je ušao iza obrane Rusije, međutim Gustavo je odlično reagirao i ostaje 4:1 za naše protivnike.

31'- Hrvatska puno bolja nakon danog pogotka. Gol Marinovića probudio je izabranike Mate Stankovića i djelujemo puno bolje na terenu. Međutim, nismo ozbiljnije zaprijetili Gustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - GOOOOLLL za Hrvatsku. Marinović je pucao sa desetak metara iskosa s lijeve strane. Gustavo nije dobro reagirao i Hrvatska je smanjila na 4:1.

24' - Prilika za Hrvatsku. Nakon četvrtog primljenog gola Vatreni su zagospodarili terenom, ali stvorili su samo jednu priliku za pogodak, međutim udarac Babića obranio je Gustavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - GOL za Rusiju. Nije dobro počeo nastavak za Hrvatsku. Još se jednom dobro zagradio Cirilo, Jukić je morao izaći s gola, a lopta je došla do nečuvanog Pule, koji je bez problema zabio za vodstvo Rusije 4:0.

21' - Počinje drugo poluvrijeme. Rusi kreću prvi sa centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. U samoj završnici Rusija je imala kontru, ali je odlično reagirao Jukić. Ipak, na odmor idemo s minusom od tri gola.

19' - Jukić obranio udarac Rusa. Mogli su naši protivnici i do četvrtog gola, ali je vratar Hrvatske odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - GOL za Rusiju. Nakon udarca iz daljine Jukić je kratko odbio loptu. Na nju je prvi natrčao Abramov i Rusi imaju velikih 3:0.

15' - Šuton pokušao proigrati Bajruševića. Bajrušević je na trenutak ostao nečuvan na ruskoj polovici, ali je loše primio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Korner za Hrvatsku. Marinović je izveo udarac iz kuta, ali nismo opasnije zaprijetili golu Rusije.

11' - Zaredalo je nekoliko opasnih startova. U posljednjih nekoliko minuta nema pravih prilika na utakmici, ali zato su i naši reprezentativci, ali i Rusi napravili po jedan akumulirani prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Nova prilika za Babića. Nakon duplog pasa sa Šutonom, Babić je ponovno izbio sam pred Gustava, ali i ovog puta ruski vratar je bio spretniji.

7' - Gustavo obranio udarac Babića. Hrvatski reprezentativac se izborio za udarac iskosa s desne strane, međutim pucao je točno u golmana Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6'- GOL za Rusiju. Fukin je lijepo proigrao Cirila, koji je neometan pogodio za dva razlike Rusije.

5' - Novak nečuvan pred ruskim vratima. Marinović je još jednom dobro prošao, ali Novak se nije najbolje snašao pred golom Gustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3' - Zaprijetio Marinović. Uspio je Dario potezom izbaciti svojeg čuvara, ali udarac je otišao pored vratnice.

2' - Prva prilika za Hrvatsku. Vatreni su mogli brzo odgovoriti, ali Grcićev udarac nije bio precizan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - GOL za Rusiju. Nije dobro počelo. Već nakon 35 sekundi igri Prudnikov je pobjegao našoj obrani, prevario Jukića i pogodio za vodstvo Rusa.

1' - Počela je utakmica. Hrvatska je u sastavu s Darijom Marinovićem krenula prva sa centra.

Igrači su izašli na parket Arene. Pred punom dvoranom prvo je intonirana ruska himna, a zatim i Lijepa naša.

"Ne znam hoće li Marinović igrati, stanje s njegovom ozljedom je loše, ne znam detalje jer je upravo na terapiji, ali to je ozbiljna ozljeda koju je zaradio još u 1. minuti utakmice s Ukrajinom. Natukao je neku kost na leđima, ima veliki hematom, ne znam sada stručno, ali uglavnom nije dobro, oni to njemu razbijaju i vidjet ćemo. Ne treba sada tražiti alibi, ali to su loše vijesti, bez njega smo dosta lošiji. Ako ga osposobe neće to biti njegovih 100 posto", javio je izbornik Mato Stanković loše vijesti iz stožera naše reprezentacije koja se priprema za polufinalnu utakmicu s Rusijom.

Ozljeda našeg najboljeg igrača dodatno je zakomplicirala stvari, jer Rusija je ionako daleko jača od naših momaka, koji unatoč svemu sanjaju čudo.

"Kad vidim ove tri reprezentacije (Španjolska, Rusija, Italija op. a.) smrznem se. Što se tiče Rusa, bolji su od nas, njihov jedan igrač vrijedi na tržištu koliko pet naših ekipa. Gledajući s te strane, objektivno nemamo šanse, ali mi igramo s emocijama i srcem, posebno nam je bitno otvaranje utakmice i što duže izdržimo na nekoj nuli ili eventualno povedemo, naše šanse rastu, a njima bi se mogla javiti nervoza".

Koliko je Rusija jača od Ukrajine koju smo na penale izbacili u četvrtfinalu?

"Oni su od Ukrajine jači barem za 30 posto i momčadski i individualno. Stvarno su jaki i na boku i pivotu, na svim pozicijama. Igrali smo s njima prije mjesec dana 1:1 u Novigradu, a ja bih volio da nismo. S jedne strane su nas Rusi upoznali i ući će sa sto posto snage u utakmicu, a mi smo vidjeli da možemo igrati s njima. Oni su bili u punom sastavu, to je valjda naša najbolja utakmica koju smo ikad odigrali, čak smo i pogodili četiri stative. Međutim, to je njima bila treća prijateljska utakmica u nizu, vjerojatno nisu ušli sto posto", izjavio je Stanković te ovako opisao kakav je stvarni odnos snaga:

"Objektivno, ako pitate bilo koga u svijetu futsala, reći će vam da imamo 1 posto šanse".

Koja je onda taktika? Kako im se suprotstaviti?

"Igrat ćemo nešto između, jako je opasno njima ući visoko u zonu, jer kad to probiju jako su opasni. Igrat ćemo neki zonski presing u visini centra, a prema naprijed puno kretnje i što manje rizika, ne bi bilo dobro da im olakšamo stvar", zaključio je izbornik.

Kladionice za konačnog pobjednika u ponudi od svih polufinalista najmanje šanse daju našoj reprezentaciji (10).

Španjolska je najveći favorit (1.60), a onda Italija i Rusija (5). Koeficijent na pobjedu Hrvatske protiv Rusije je 3.65, neodlučan ishod je 6.00, a da će slaviti suparnici, jest 1.50. Španjolci su favoriti protiv Talijana (1.55 - 5.50 - 3.50). (Vlm)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo