PLETIKOSA OTKRIVA KAKO PROTIV UKRAJINE: / Bivši Vatreni ogolio suparnika koji je Hrvatskoj na putu do SP-a

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
7.10.2017.
20:35
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

S novim izbornik Zlatkom Dalićem otputovali su Vatreni prema Ukrajini na ogled domaćinu koji se nada iskoristiti poljuljanost hrvatskih igrača i baš preko njih ispuniti svoja nadanja. Ukrajinski nogometaši okupljeni su oko znanja Andrija Ševčenka, opasni i spremni očitati novu lekciju hrvatskoj reprezentaciji, a koliko opasni i što sve mogu zna vratarska legenda Vatrenih Stipe Pletikosa koji je 2003. godine iz Hajduka, kada i Darijo Srna, prešao u Šahtar iz Donjecka u kojem je proveo nekoliko godina.

Image
JELIČIĆ OTVOREN KAO UVIJEK: /

'Kriteriji oko izbornika svode se samo na ispijanja pića u istom kafiću ili na to tko je član HDZ-a...'

Image
JELIČIĆ OTVOREN KAO UVIJEK: /

'Kriteriji oko izbornika svode se samo na ispijanja pića u istom kafiću ili na to tko je član HDZ-a...'

"Ševčenko je organizacijski podigao reprezentaciju, a uz to, sigurno je da je kompletna momčad pronašla neki novi motiv nakon neuspjeha na Euru. Jasno, da bi se podigao, trebaš imati kvalitetu, a Ukrajina kvalitetu posjeduje", objašnjava Pletikosa uspon Ukrajine, a prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je Pletikosa detektirao gdje prijeti najveća opasnost od domaćina u Kijevu.

"Opasnost u igri Ukrajine leži u brzoj tranziciji. Kontra ili polukontra, ali to je svakako njihovo najjače oružje u napadu. Jarmolenko i Konopljanka, dva najbolja Ševčenkova igrača dobili su veliko pojačanje u Marlosu. Znam kakav je Brazilac, on definitivno ima klasu kojom podiže razinu igre. Nije klasični playmaker, više podsjeća na naša krila, posebno Perišića. Ali, može igrati i “playa”. Marlos je došao u najgori trenutak po nas, a najbolji za Ukrajinu. Igrač je kakvog do sada nisu imali, a dobili su ga prije najvažnijih utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Hrvatska, smatra njen nekadašnji golman, ima šanse:

"Stoperi Hačeridi i Ordec ili možda Rakickij, sve su redom igrači koji više vole igrati nego ulaziti u tjelesni kontakt. Iako je Hačeridi stoper iz Dynama, znam da ga je Lucescu htio uzeti u Šahtar, jer odgovara igri mog bivšeg kluba. Stoperi koji ne vole da im se napadač zabije u tijelo, a bekovi bez većeg iskustva na međunarodnoj sceni. Posebno se to odnosi na lijevu stranu gdje je Matvijenko prvi izbor. Ukrajinski bekovi su naša najveća šansa, zato bi Perišić i Brozović trebali donijeti prevagu na našu stranu u kijevskom dvoboju. Ali, ključni segment igre bit će reposjed. Ponovno osvajanje izgubljene lopte. To je dio igre u kojem su Ukrajinci kvalitetni i ako im ne dopustimo začetak kontranapada, napravili smo veliki posao prema pozitivnom rezultatu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo