poštivat će odluku / Platini se žalio CAS-u na šestogodišnju suspenziju: odluka prije početka Eura

Image
Foto: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL

Francuz je najavio čim mu je izrečena suspenzija krajem prosinca da će se žaliti i da će ići do CAS-a kako bi dokazao da se radi o 'nepravdi'

2.3.2016.
14:03
Federico Gambarini/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Michel Platini je u srijedu uputio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) na odluku o šestogodišnjoj suspenziji koju mu je izreklo prizivno tijelo FIFA-e, objavio je CAS dodajući kako se odluka može očekivati prije početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Teoretski imamo četiri mjeseca da se izjasnimo, ali kako je Michel Platini zatražio da odluka bude izrečena prije početka Eura u Francuskoj 10. lipnja, mi ćemo poštivati zaj zahtjev Matthieu Reeb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je najavio čim mu je izrečena suspenzija krajem prosinca da će se žaliti i da će ići do CAS-a kako bi dokazao da se radi o "nepravdi". 

"Teoretski imamo četiri mjeseca da se izjasnimo, ali kako je Michel Platini zatražio da odluka bude izrečena prije početka Eura u Francuskoj 10. lipnja, mi ćemo poštivati zaj zahtjev", izjavio je glavni tajnik CAS-a Matthieu Reeb.

Euro u Francuskoj traje do 10. lipnja do 10. srpnja. Platinija je krajem prosinca disciplinsko povjerenstvo FIFA-e suspendiralo na osam godina zbog spornog transfera 1,8 milijuna eura koje je primio od Josepha Blattera. Suspenziju je 24. veljače smnajilo na šest godina prizivno povjerenstvo FIFA-e. Bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije  koji je morao odustati od kandidature za izbor predsjednika FIFA-e se žalio CAS-u "na odluku prizivnog povjerenstva FIFA-e od 24. veljače 2016", precizira CAS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je također suspendiran na šest godina od svih aktivnosti vezanih za nogomet, najavio je žalbu CAS-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo