PLATINI SE VRAĆA NOGOMETU: / Okaljani su mu čast i integritet i ukrali tri godine života, sad je spreman na povratak

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

'Protekle tri godine ja i moja obitelj živimo najgoru noćnu moru'

26.5.2018.
14:49
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini (62) napokon može odahnuti jer je švicarsko tužiteljstvo odustalo od sudskog postupka protivi njega zbog nedostatka dokaza, objavio je u subotu francuski dnevnik Le Monde .

Protiv Platinija je u ljeto 2015. pokrenut postupak zbog sporne isplate dva milijuna švicarskih franaka, koje mu je doznačila Međunarodna nogometna federacija (FIFA). To se je dogodilo nedugo nakon što je Platini najavio kandidaturu za predsjednika FIFA-e na izborima 2016. na kojima se je trebao izabrati nasljednik osramećenog Seppa Blattera, koji je otišao zbog sumnje da je bio upetljan u korupcijske skandale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno se vraća

Osim što je švicarsko tužiteljstvo pokrenulo sudski postupak protiv njega, Platini je od FIFA-e dobio osmogodišnju suspenziju rada u nogometu, koja je kasnije smanjena na četiri godine.

Nakon što je doznao da je obustavljen sudski postupak, Platini je izjavio kako se nada da će sada FIFA-e ukinuti suspenziju, te da se vraća nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protekle tri godine ja i moja obitelj živimo najgoru noćnu moru. Okaljana je moja čast i integritet, ukrali su mi tri godine života. Vraćam se u nogomet. Kada i kako, to još ne znam, ali sigurno se vraćam", izjavio je Platini, koji je od 2007. do 2015. bio predsjednik UEFA-e (Europska nogometna federacija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo