Dramatično pismo iz UEFA-e stiglo na adresu Zorana Milanovića

Predsjednik UEFA-e Michel Platini poslao je pismo premijeru Zoranu Milanoviću, u kojem je istaknuo problem nasilja na tribinama.

26.2.2013.
15:18
VOYO logo

Platinijevo pismo upućeno hrvatskom premijeru donosimo u cijelosti: "Poštovani gospodine Milanoviću, kao što već znate, jer o tome smo razgovarali tijekom proslave stogodišnjice Hrvatskog nogometnog saveza u prosincu prošle godine, te sam tijekom svog obraćanja tom prigodom naglasio problem, UEFA je izuzetno zabrinuta svim razinama nasilja na određenim utakmicama u kojima sudjeluju hrvatske ekipe u UEFA-inim natjecanjima.

Ova zabrinutost nije ništa novo. U veljači 2011. godine susreo sam se s predsjednikom Republike Hrvatske kako bih mu objasnio službeni stav Izvršnog odbora UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S UEFA-inog gledišta, izostanak utjecaja i opredijeljenosti najviše Vladine razine glavni je čimbenik koji sprečava napredak po ovom pitanju, te imajući to na umu, Izvršni odbor UEFA-e zadužio je Františeka Laurineca, predsjednika Komisije za stadione i sigurnost, da se susretne s najvišim predstavnicima hrvatske Vlade i nogometnih vlasti, i to žurno. Ovo predstavlja napor u postizanju sporazuma o provođenju ključne strateške akcije koja je potrebna da bi se ostvario momentalni napredak.

Željeli bismo predložiti da se ovaj sastanak održi u Hrvatskoj u ožujku 2013. godine, te Vas ljubazno molimo za punu suradnju te da ovo pitanje tretirate kao najviši prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga Vam unaprijed zahvaljujem na razumijevanju i pomoći u ovom posebno osjetljivom problemu. UEFA zna da može računati na novi upravljački tim u Hrvatskom nogometnom savezu koji poduzima krajnje napore, ali sada Vas trebamo više nego ikad: u značajnoj mjeri budućnost hrvatskog nogometa ovisi o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo