Plan 2015: 'HNS-ovoj diktaturi će doći kraj u sljedećoj godini!

'Povijest nas uči da svakoj diktaturi dođe kraj, a vladavina unutar HNS-a ima upravo takve elemente.

23.12.2014.
10:09
VOYO logo

"Postoje evidentni znakovi ili bolje rečeno pokazatelji, da se radilo u totalitarističkoj maniri, ali tome će, vjerujem, doći kraj u sljedećoj godini. Oslabjet će ta diktatura, a kako se Kuba otvorila Americi, tako će se i HNS otvoriti javnosti i svim svojim članovima, odnosno klubovima", izjavio je Brbić u razgovoru za Sportske novosti i objasnio kako se on ne bori protiv imena, nego potiv susatava.

"Nisu u pitanju Šuker i Mamić. Što ako ode Šuker, pa postave nekog novog Šukera. U pitanju je sustav, strateške su stvari primarne. Mi tražimo demokratizaciju i transparentnost HNS-a, tražimo ravnopravnost odnosa. Ako neka baklja košta X kuna, onda košta isto za sve, ako se u aranžmanu HNS-a putuje u Brazil i Island, onda se treba znati tko putuje. Naveo sam dva banalna primjera, ali to su demokratizacija i transparentnost", kaže Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hajduka dobio je jednogodišnju suspenziju obnašanja svih dužnosti u nogomet od strane HNS-a, ali ga to i nije baš previše uzrujalo. O ljudima iz HNS-a govori u pomirljivom tonu i ponovno naglašava da je spreman za razgovore.

"Mi smo spremni na razgovore bili i prošli tjedan, ali gospoda iz HNS-a nisu došla na sastanak s čudnom izlikom da im je nedostajao gradonačelnik Splita Ivo Baldasar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo