PITANJE STOPERA / PITAMO VAS Tko će zamijeniti Dejana Lovrena na poziciji stopera: Konkurencija je velika

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Konkurencija na stoperskim pozicijama je velike. Puno je kvalitetnih igrača i većina njih je u jako dobroj formi.

23.2.2023.
14:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HNS i Dejan Lovren na svom su profilu objavili kako se povlači iz hrvatske reprezentacije. U emotivnoj poruci se zahvalio navijačima, suigračima i svim izbornicima te je otkrio kako mu je bilo teško donijeti ovakvu odluku.

"Želio bih vam se obratiti s ne baš radosnim vijestima, ali vjerujte mi, ovu odluku donio sam otvorena srca i nakon dugo razmišljanja. Dosta mi ovo teško pada, i dok to pišem pokušavam ne zaplakati, ali već me dobro poznajete kao čovjeka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći Zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE /

Izbornik se oglasio nakon oproštaja Dejana Lovrena: 'On je bio lider u svlačionici'

Image
OGLASIO SE /

Izbornik se oglasio nakon oproštaja Dejana Lovrena: 'On je bio lider u svlačionici'

Lovren je za Hrvatsku debitirao 2009. godine, a od tada je skupio 78 nastupa te je postigao pet pogodaka. Bio je iznimno bitan igrač u oba velika pohoda na posljednja dva svjetska prvenstva kada je Hrvatska osvojila srebro, odnosno broncu. Lovren je posljednjih nekoliko godina bio stožeran igrač reprezentacije. Iako je prije godinu dana izgledalo da Hrvatska nema kvalitetna riješenja na stoperskim pozicijama, ispalo je da je obrana jedan od najboljih hrvatskih aduta.

Joško Gvardiol ponajbolji je stoper svijeta i sigurno ima zacementirano mjesto u prvoj momčad. Pitanje je tko će biti drugi u paru s nevjerojatnim joškom. Martin Erlić je u nekoliko utakmica pokazao da se radi o sjajnom stoperu, dok su Josip Šutalo i Gvardiol već provjerena kombinacija. Kristijan Jakić doživio je preporod u Eintrachtu otkako je prebačen na poziciju stopera, Josip Stanišić ne igra puno u Bayernu, ali je jasno o kakvom se talentu radi. Sposoban je pokriti desni bok, ali i stopersku poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Ćaleta-Car je u teškoj situaciji u Southamptonu, ali ako se vrati na prave staze, mogao bi očekivati poziv Zlatka Dalića. Koji je vaš izbor, koga biste voljeli vidjeti uz Gvardiola u obrani hrvatske reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo