Tvorac najveće senzacije SP-a likuje: 'Ova grupa igrača je nenadmašna'

Izbornik nogometne reprezentacije Kostarike Jorge Luis Pinto bio je jako zadovoljan prolaskom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, te je isti nazvao pravednim.

30.6.2014.
10:24
VOYO logo

Los Ticosi su u osmini finala SP u Brazilu slavili protiv Grčke sa 5:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što su regularni dio utakmice i produžeci okončani rezultatom 1:1. Kostarika je u 66. minuti ostala bez Oscara Duartea, u trenucima kada je vodila 1:0, a pogodak je potom primila u prvoj minuti sudačke nadoknade. No izdržala je do kraja i potom na jedanaesterce prošla u svoj prvi četvrtfinale.

"Ova grupa igrača je nenadmašna. Rad, žrtva i egzekucija su bili sjajni. Zaslužili smo ovaj prolazak nakon ovakve požrtvovne partije", rekao je Pinto, koji je pobjedu nazvao pravdom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravda je zadovoljena. Rekao sam i uoči utakmice da nam neće biti lako. Jako smo sretni, svi odreda. Treneri, igrači, novinari, navijači... Svi smo ovo zaslužili", zaključio je kostarikanski izbornik.

S druge je pak strane vladala velika tuga i razočarenje, a portugalski je strateg, Fernando Santos, na izborničkoj klupi Grčke jučerašnji dan nazvao tužnim za grčki narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve mi je kroz glavu prošlo. Sve četiri godine na ovoj klupi. Svi uspjesi koje smo zajedno ostvarili i moram reći da sam jako ponosan da sam bio dio ove reprezentacije", rekao je Santos kojem u ponedjeljak istječe ugovor s Grčkim savezom.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim sada govoriti o budućnosti. Ovo je tužan dan za nas, za grčki narod. Vjerovao sam da se možemo kvalificirati dalje, a igrači su uložili nadljudski trud. Pokušali smo sve, pogotovo u produžetku, no zbog umora nismo imali nikakve organizacije više", rekao je portugalski stručnjak, koji je isključen netom prije izvođenja jedanaesteraca iz njemu nepoznatih razloga.

"Neobjašnjivo mi je to. Ne razumijem zašto. Ušao sam na travnjak kao i kostarikanski izbornik kako bi rekao svojim igračima nešto nakon produžetaka. Ja sam jedini na kraju bio kažnjen", zaključio je Santos, koji je postao prvi izbornik koji je odveo Grčku u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispadanja Grčke u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu kapetan Giorgios Karagounis (37) objavio je odlazak u reprezentativnu mirovinu.

Grčka je u noći s nedjelje na ponedjeljak poražena od Kostarike nakon izvođenja jedanaesteraca ukupnim rezultatom 6:4. Regularni dio utakmice i produžeci završili su s 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju. Momčad je narasla, mladi su igrači stekli potrebno iskustvo i vrijeme je za moj odlazak. Vjerujem da će reprezentacija nastaviti biti uspješna kao i kada sam ja bio dio nje", rekao je igrač engleskog Fulhama, koji još nema namjeru otići i u igračku mirovinu.

Karagounis je za Grčku nastupio u 139 navrata, te je s njom 2004. godine postao prvak Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE:

13. srpnja: NJEMAČKA - ARGENTINA 1:0 u produžecima (Estadio do Maracana Rio De Janeiro, 21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO:

12. srpnja: BRAZIL - NIZOZEMSKA 0:3 (Estadio Nacional Brasilia, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE:

8. srpnja: Brazil - NJEMAČKA 1:7 (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. srpnja: ARGENTINA - Nizozemska 0:0, 4:2 na penale (Arena Corinthians, Sao Paulo, 22.00)

ČETVRTFINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. srpnja: Francuska - NJEMAČKA 0:1 (Maracana, Rio de Janeiro, 18.00) BRAZIL - Kolumbija 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 22.00)

5. srpnja:ARGENTINA- Belgija 1:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIZOZEMSKA - Kostarika 0:0, 4:3 na penale (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

OSMINA FINALA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28. lipnja:BRAZIL - Čile 1:1, 3:2 na penale (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 18.00) KOLUMBIJA - Urugvaj 2:0 (Maracana, Rio de Janeiro, 22.00)

29. lipnja:NIZOZEMSKA - Meksiko 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 18.00) KOSTARIKA - Grčka 1:1, 5:3 na penale (Arena Pernambuco, Recife, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. lipnja:FRANCUSKA - Nigerija 2:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00) NJEMAČKA - Alžir 2:1 u produžecima (Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, 22.00)

1. srpnja:ARGENTINA - Švicarska 1:0 u produžecima (Arena Corinthians, Sao Paulo, 18.00) BELGIJA - SAD 2:1 u produžecima (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo