mračna prošlost /

Pilot Emiliana Sale u prošlosti je već skrivio jednu zrakoplovnu nesreću

Image
Foto: AP Images

Prema navodima Britanaca, Ibbotson je navodno 1995. godine skrivio pad aviona nakon što nije uspio izvući kotače za slijetanje

1.2.2019.
11:48
AP Images
VOYO logo

Nakon što su mediji objavili informaciju kako Dave Ibbotson, pilot koji je upravljao zrakoplovom na letu iz Nantesa u Cardiff, nije imao dozvolu za prijevoz putnika, britanski The Sun danas je objavio još jednu mračnu tajnu 60-godišnjaka. 

Prema navodima Britanaca, Ibbotson je navodno 1995. godine skrivio pad aviona nakon što nije uspio izvući kotače za slijetanje. Tom prilikom u nesreći srećom, nije bilo žrtava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibbotson je bio pilot aviona koji je nestao iznad Engleskog kanala i u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala, bivši nogometaš Nantesa i nesuđeni novi član Cardiffa. Potraga za nestalim avionom ušla je u 12. dan. 

Nadalje, Britanci otkrivaju kako Ibbotson nije ni trebao biti pilot aviona. Naime, menadžer Willie McKay koji je bio posrednik u transferu Emiliana Sale iz Nantesa u Cardiff htio je da zrakoplovom upravlja njegov pilot Dave Henderson, koji je iz nepoznatog razloga taj posao prepustio u ruke Ibbotsonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače je otac troje djece, po zanimanju je vodoinstalater, a za kruh je zarađivao i pilotiranjem. The Sun piše kako je bio u velikim dugovima, molio je prijatelje na Facebooku da posjećuju njegovu stranicu preko koje je sponzorirao svoju firmu. Zarađivao je sa strane tako što je prevozio padobrance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo