Borba za europsko proljeće / Petković uoči velike utakmice sa Cityjem: 'Umor ne može biti izgovor. Dat ćemo i zadnji atom snage'

Image
Foto: PIXSELL/Vijesti.hr

Napadač Dinama objasnio je da je osjećaj uoči utakmice sjajan te da je siguran i sebe, svoje suigrače i trenera

10.12.2019.
9:38
PIXSELL/Vijesti.hr
VOYO logo

Zagrebački Dinamo u srijedu od 19 sati igra utakmicu za proljeće u Europi protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka. Bod Dinamu neće značiti ništa ako Atalanta ne pobijedi Šahtar. 

Modri moraju zabiti barem jedan pogodak. A jedan od napadača koji bi mogao odlučiti susret je Bruno Petković. Sjajan je i asistent, a dobar je i u duelima. Upravo je Petković rekao kakav je osjećaj prije sutrašnje velike utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećaj je sjajan. Točno se vidi kako je velika utakmica pred vratima Maksimira. Na svakom koraku svi pričaju o Cityju i to me puni optimizmom i samopouzdanjem. I mene i moje suigrače", rekao je Bruno Petković za Sportske novosti.

Objasnio je i što su naučili iz utakmice sa Cityjem na Etihadu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo samo potvrdu kako je riječ o jednoj od najboljih momčadi svijeta. No, isto tako smo dobili saznanje da se možemo nositi s pritiskom igranja u takvim uvjetima", rekao je dinamovac.

Teška utakmica Dinamo čeka na Maksimiru, a ni sam Petković ne zna što očekivati sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igraš u skladu s mogućnostima i situacijom na travnjaku. Nekada ti protivnik dopusti više, nekada ti njemu uzmeš prostor. Stvarno ne znam što možemo očekivati u srijedu u Maksimiru i za koju taktiku će se trener opredijeliti, mi smo tu da je sprovedemo u djelo", kazao je Petković. 

"Nije Dinamo samo onih 11 koji istrče sutra na teren"

No ipak, kazao je kako vjeruje u trenera, suigrača i sebe da mogu napraviti nešto više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što reći o čovjeku kojeg bi svaki klub na svijetu doveo na klupu, a doveli su ga oni najbogatiji. Zna posao", kazao je na pitanje što misli o treneru Cityja, Pepu Guardioli

Za City je rekao kako su "moćni u svakom pogledu i spremni dovesti najbolje igrače svijeta, a da ne trepnu". Naveo je i da Dinamo nije samo onih 11 koji istrče sutra na Maksimiru,. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije Dinamo samo onih 11 koji istrče u srijedu. Kao što napad Dinama nije samo Bruno Petković. Imamo širinu i kvalitetu da u svakom trenutku možemo nadomjestiti one koje nedostaju", zaključio je. 

Objasnio je moraju iskoristiti svaku priliku koja im se ponudi u utakmici i da ih vjerojatno neće biti puno. Kako kaže, sezona je duga i svi su umorni, ali to ne smije biti opravdanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igraš protiv jedne od najboljih momčadi svijeta na svome stadionu, pred svojim navijačima, a ulog je europsko proljeće. Mislite da umor može biti izgovor?", rekao je dinamovac. 

Prilagodit će se situaciji na terenu i odigrati što najbolje može. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvučalo bi bahato obećati pobjedu protiv Cityja, ali im mogu obećati da ćemo na travnjaku ostaviti zadnji atom snage. Dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat. Uz pomoć tribina, mislim da možemo do njega", poručio je navijačima. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo