PARTIZAN PRVI U SKUPINI, A TO JE JAKO LOŠA VIJEST ZA HRVATSKU: / Dinamu će sada trebati čudo da popravi stvar

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Sada je Srbija preskočila Hrvatsku zbog pobjeda Zvezde nad Olympiacosom u Ligi prvaka i Partizana nad Astanom

3.10.2019.
19:22
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu 2. kola L skupine Europske lige Astana je u Nur Sultanu izgubila od beogradskog Partizana sa 1-2. Gosti su poveli u 29. minuti golom Umara Sadiqa, a isti je igrač u 73. minuti zabio i za 2-0. Partizan je potom imao nekoliko sjajnih prilika, no Nenad Erić je branio sjajno.

Tračak nade Astani donio je Runar Mar Sigurjonsson sjajnim golom s više od 25 metara, međutim za više od toga nije bilo vremena. Za Astanu je cijeli susret igrao bivši branič Zagreba i Rudeša Luka Šimunović, dok Marin Tomasov nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pobjeda Partizana izrazito je važna za srpski nogomet jer se bore mjesto na UEFA-inoj ljestvici koje garantira dva kluba u Ligi prvaka. Sudionici europskih natjecanja u sezoni 2021/22., odredit će se na kraju sezone prema UEFA-inoj ljestvici. Od 2021. godine klubovi iz nacionalnih saveza ispod 15. mjesta više neće moći igrati Europa ligu nego će ići u novo natjecanje, Konferencijsku ligu.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamu će trebati čudo

Na tom se mjestu trenutno nalazi Grčka, ali konkuriraju još i Hrvatska, Srbija te Cipar. Srbi su za sada u najpovoljnijem položaju od svih ovih zemalja jer imaju dva predstavnika u Europi, Partizan je u Europa ligi, a Crvena zvezda u Ligi prvaka i oboma im ide jako dobro. Svakom pobjedom u skupini Lige prvaka i Europa ligi, dobivaju se dva boda, a remi nosi jedan bod te se onda ti bodovi dijele s brojem predstavnika u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je Srbija preskočila Hrvatsku zbog pobjeda Zvezde nad Olympiacosom u Ligi prvaka i Partizana nad Astanom u Europa ligi, te ima 0.125 bodova više od Hrvatske.

Hrvatska ima samo jednog od moguća četiri predstavnika u Europi, a to je Dinamo koji će, izgleda, morati briljirati u skupini Lige prvaka s Atalantom, Šahtarom i Cityjem i uzdati se u prolazak u nokaut fazu Europa lige ili još bolje Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutna borba za 15. mjesto izgleda ovako. Grčka ima 25.300 bodova i na 15. je mjestu, Cipar ima 0.300 manje, zatim su Srbi s 24.500, a Hrvati imaju 24.375. Grci su ujedno u najvećem problemu jer su imali pet klubova na početku svih kvalifikacija, a sada su spali samo na Olympiacos i njihovi se bodovi dijele s pet, Ciprani od četiri sudionika imaju još samo APOEL koji je već izgubio u prvom kolu, što znači da Srbi, za sada imaju najviše izgleda za osvajanjem većeg broja bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo