Teško razočaranje: 'Ostali smo neugodno zatečeni Hrvatskom! Kakve vi imate igrače!'

Uoči velikog nedjeljnog dvoboja Italije i Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2016. godine, javio se sa svojim razmišljanjima i poznati talijanski novinar Paolo Condo.

14.11.2014.
20:34
VOYO logo

"Doživljavam to kao utakmicu dvije momčadi iz skupine koje će sigurno direktno otići na EP. Hrvatska mi se čini u vrlo dobrom stanju i mislim da može odigrati neriješeno. Azzurri su još otvoreno gradilište. S Conteom reprezentacija igra okomotije i s manje kombinatorike, no još treba pronaći dovoljno standardnih igrača za tu igru da bi u Francusku mogla otputovati s nekom ambicijom", rekao je talijanski novinar u razgovoru za Sportske i dodao važnu ocjenu koja se neće svidjeti Conteu:

"Gledajući 'čovjek protiv čovjeka', Hrvatska je jača od Italije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italiji uz to nedostaju dva vrlo važna igrača.

"Neće nedostajati samo Pirlo nego i Verratti, koji se vratio kući zbog ozljede aduktora. Općenito Italiji jako nedostaju klase nekadašnjih nam šampiona. To pogotovo što Conte, čini mi se, ne vidi i ono malo novih talenata koje imamo, primjerice je to baš Verratti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/s1-IvrEAT70

O Hrvatskoj priča samo najbolje, iako su u Italiji ostali zatečeni i razočarani nastupom Vatrenih na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kadar koji imaju Hrvati vrijedan je prvih deset selekcija na svijetu. Mi u Italiji ostali smo neugodno iznenađeni mediokritetskim nastupom Hrvatske u Brazilu. Mislili smo da je vaša reprezentacija kadra stići među najboljih osam. Ponavljam da smo razočarani vašim nastupom na Mundialu te da očekujem veliki nastup na idućem EURU. Vaš trio sredine terena Rakitić - Modrić - Kovačić možda je najbolji u Europi zajedno s njemačkim i, ako se oporavi, srednjim redom Španjolske".

Talijani najviše pričaju i pribojavaju se Matea Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovačić je veliki igrač, s osobnošću koja tek treba procvjetati. Da jest, već bi obvezao Waltera Mazzarrija da sagradi Inter oko njega".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo