'Točno je da sam mu vrijeđao crnu majku'

U subotnjem dvoboju na stadionu Aldo Drosina u Puli, Istra je pobijedila Split s 1:0. No, susret je ostao u sjeni sramotnog incidenta kojeg su prouzročili treneri Igor Pamić i Tonči Bašić.

27.8.2012.
8:36
VOYO logo

"Pamić je Bellea napao verbalno, vrijeđao ga je na svim osnovama. Spominjao je njegovu boju kože, spominjao mu je i vrijeđao majku. Morao sam stati u obranu svojih igrača jer se Pamić nije okomio samo na Bellea. Ponašanje mojeg kolege bilo je ispod svih kriterija struke", rekao je trener Splita Tonči Bašić.

Stigao je i brzi odgovor iz Pule, Pamić je priznao optužbe, ali i naveo kako on nije rasist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudjelovao sam u tom verbalnom prepucavanju, ne bježim od toga. No, treba naglasiti da je upravo Belle počeo s cijelom pričom. Pri pozdravljanju igrača uoči utakmice nije želio niti jednom mojem igraču pružiti ruku. Zna se da ne pozdravlja nikoga tko nosi grb Istre. On je jedan obični cirkusant koji voli uvijek biti u prvom planu, obični provokator. Ako on nije u prvom planu, on će nešto smisliti, znamo to otprije kada je protestirao da ga se vrijeđa na rasnoj osnovi", optužio je Pamić Splitovog igrača i nadodao:

"On mi je prvi u prolazu je*** mater. Priznajem, uzvratio sam. Ne kažem da je to u redu, no to je normalna reakcija u takvoj situaciji. Nažalost, tako svi ljudi komuniciraju na verbalnoj razini. Što da kažem, majka mu vjerojatno nije bijela! Ako je tako, onda je točno da sam mu vrijeđao crnu majku. No, ja nisam rasist i nikad nisam bio, boja nečije kože mi je potpuno nevažna. Ne znam zašto on ima tu stalnu potrebu da bude u žiži interesa. Da ja nešto slično napravim kod njega doma u Kamerunu, vjerojatno bi me spalili na lomači. On može vrijeđati, a mi smo rasisti kada vrijeđamo njega?! Nitko ga nije vrijeđao zato što je crn nego zato što je zločesti provokator", zaključio je Pamić u razgovoru sa Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo