PALAC DOLJE ZA ROBIJA: / Nitko od ispitanika nogometnog BiH svijeta nije za to da klupu reprezentacije preuzme Prosinečki

Image

Amar Osim sve je bliži mjestu izbornika BiH nogometne reprezentacije

28.12.2017.
11:42
VOYO logo

Sve bi trebalo biti poznato 4. siječnja, no čini se da proslavljeni hrvatski nogometaš i stručnjak Robert Prosinečki nema baš nikakve šanse za preuzimanje klupu izabrane vrste Bosne i Hercegovine. Prema navodima Dnevnog avaza, aktualni i bivši reprezentativci, treneri i nogometaši jasno su se opredijelili za Amara Osima.

Podrška oca Ivice

Osim i Prosinečki ostali su usamljeni u utrci za spomenutu poziciju, no čini se da je utrka jednosmjerna ulica koja vodi prema pobjedi bivšeg trenera Željezničara. Kao razlog ispitani navode njegov karakter, poznavanje okolnosti, društva i samih nogometaša, pri čemu nitko ne umanjuje stručnost bivšeg izbornika Azerbajdžana. Također, navodi se i podrška Amarovog oca Ivice, nogometne legende s kojom se može konzultirati u trenucima nedoumice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nezahvalno je govoriti o kvaliteti i stručnosti jer je izbornički posao potpuno drugačiji od trenerskog. Obojica imaju i prednosti i mane. Robi je igračka legenda i dobar trener, što se vidi po ekipama koje je vodio, a koje su igrale lijep nogomet. No, Amar ima moju naklonost jer se može jače uhvatiti u koštac s problemima koji koče bh. Reprezentaciju. Jer, posao izbornika BiH je kao da te bace u džunglu da se boriš s majmunima i Indijancima. Amar je spremniji na to od Prosinečkog", mišljenje je bivšeg reprezentativca Ninoslav Milenković, samo jedno od još sedam navedenih koji idu u smjeru Amara Osima.

Bolje poznaje domaći nogomet

Još jedan takav je umirovljeni reprezentativac Mirza Varešanović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj izbor je Osim, s obzirom na to da je puno bolji poznavatelj Premijer lige BiH i NSBiH od Prosinečkog. Sigurno je da Amar ima bolje informacije o domaćem nogometu, a pošto je 'Zmajevima' potrebna smjena generacija, mislim da je Osim puno bolje rješenje. Amar ima iskustvo i rezultate iza sebe i ne vidim razlog zašto ga ne bismo imenovali izbornikom BiH."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo