POBJEDNIČKA STOTKA NA MAKSIMIRU: /

Dinamo poveo, Slaven izjednačio, a onda se modrima ukazao 'spasitelj' Hodžić

Image

Dinamo je protiv Slaven Belupa ostvario svoju 11. uzastopnu pobjedu, a na kraju je ovaj sraz 26. kola HNL-a završio rezultatom 2:1 za Dinamo.

6.3.2016.
16:32
VOYO logo

Dinamo se odmah bacio "na glavu", modri su poveli već nakon 97 sekundi. Novo pojačanje Dinama Stojanović je s desne strane fantastičnim ubačajem pronašao Armina Hodžića čiji udarac je obranio Rozman. No, na odbijenoj lopti pojavio se Ćorić i mirno doveo Dinamo u vodstvo.

Slaven Belupo iznenađujuće je poravnao rezultat u 32. minuti. Katastrofalno je pogriješio portugalski vratar Eduardo, pred svojim vratima dodao loptu u noge Ozobiću. Ona je ubrzo na drugoj vratnici stigla do Sandija Križmana koji iz blizine pogodio za 1:1 i veliko veselje na klupi "farmaceuti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katastrofalna pogreška Eduarda

Modri su dominirali prvim dijelom, bili su bolja momčad, ali igrači Zorana Mamića nisu stvorili (osim pogotka) niti jednu ozbiljniju prigodu. S druge strane Koprivničani su igrali povučeno, svoje prillike čekali kroz kontranapade.

To nisu dočekali u prvih 45 minuta, ali jesu jedan poklon Eduarda koji će se sad dodatno naći pod povećalom trenera Mamića. Sjetimo se samo njegovih pogrešaka u prošlosti zbog kojih je Dinamov trener "bio lud". Biti će zanimljivo vidjeti hoće li Mamić kazniti Eduarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Slaven je u 53. minuti razbudio Dinamo. Filip Ozobić, veznjak Slavena, u 53. minuti opasno je tukao sa više od 25 metara, no Eduardo je uz puno muke skrenuo loptu u korner.

U sljedećem napadu, Ćorić je probao pucati po golu, ali je obranio to Rozman. Dvije minute poslije, Hodžić, Dinamov napadač kojem jako vjeruje Zoran Mamić, zabio je u 57. minuti za 2:1 zagrebačkog sastava.

Schifo napustio igru držeći se za preponu

Nakon pogotka, reprezentativni stoper Dinama Gordon Schildenfeld odmah je zatražio izmjenu i iz igre izašao držeći se za preponu.

Ako se kojim slučajem radi o nekoj ozbiljnijoj ozljedi, bio bi to veliki udarac za Dinamo, Zorana Mamića i veliki peh za Schifu koji se tek vratio nakon teške povrede mišića, zbog koje za modre nije odigrao niti jednu utakmicu u jesenskom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodžić izašao u 74. minuti

Dinamo je u ovoj utakmici bio bolja momčad. Modri su kontrolirali njezin tijek, osim situacije iz prvog poluvremena kad su primili zgoditak. Međutim, nakon toga, sve je bilo u nogama Dinama.

U 74. minuti, Mamić je odlučio odmoriti svog "spasitelja" Hodžića, a u igru je uveo čileanskog reprezentativca Henriqueza koji se i nije baš pretjerano iskazao za vrijeme koje je dobio na raspolaganje od Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić na tribinama

Dinamo je zasluženo došao do pobjede i tako došao do impresivne stote domaće prvenstvene utakmice bez poraza! Naime, Dinamo je zadnji puta doma izgubio u srpnju davne 2010. godine.

U svakom slučaju, modri su ovom pobjedom nastavili svoj niz, upisali jedanaestu pobjedu zaredom i idu dalje prema obrani titule prvaka. Utakmicu je sa zapada pratio i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić koji je pod istragom USKOK-a zbog sumnji u malverzacije kojima je Dinamo oštećen za najmanje 280 milijuna kuna.

Dinamo je vodeća momčad prvenstva sa 60 bodova, Rijeka je druga sa 55 bodova, Hajduk je treći sa 43 boda i utakmicom manje. Lokomotiva je četvrta sa 39 bodova, Split peti sa 36 bodova uz susret manje itd...

Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo