LUDILO U SPLITU / Padaju rekordi: Hajduk od članarina u samo 18 dana zaradio koliko i od prodaje mladog Vatrenog

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na isti datum prošle godine Hajduk je imao 15. 000 članova manje, a za 40 tisuća mu je trebalo dvostruko više dana nego ove godine

18.1.2023.
14:28
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je nakon više od 15 godina vegetiranja posljednje dvije sezone u velikom zamahu. Prošle su sezone Splićani nakon desetljeća trofejnog posta osvojili Kup, a i nakon dugo vremena do posljednja dva kola su puhali za vratom neprikosnovenom Dinamu.

Igrački kadar predvođen Markom Livajom izgleda neusporedivo bolje nego što je to bilo primjerice u zimu 2020. godine, a početkom 2023. predsjednik Lukša Jakobušić na klupu je posjeo Ivana Leku, trenera kojeg je dugo priželjkivao. Iako se ne može reći da je ove sezone Hajduk na korak od prvoplasiranog Dinama (šest bodova manje i utakmica više) među navijačkim pukom osjeća se optimizam potaknut pozitivnim promjenama koje su se zbile na Poljudu posljednje dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dite puka /

Otkrili smo gdje bi se Hajduk nalazio na ljestvici Bundeslige po broju članova: 'Šest znamenki bi trebalo biti realno'

Image
Dite puka /

Otkrili smo gdje bi se Hajduk nalazio na ljestvici Bundeslige po broju članova: 'Šest znamenki bi trebalo biti realno'

To dokazuje i nevjerojatan tempo kojim se učlanjuju od početka ove godine. Naime, u 2022. godini Hajduk je prebacio brojku od 94 tisuće članova (prijašnji rekord nešto više od 42 tisuće) no po svemu sudeći ta će brojka u 2023. biti premašena.

Naime, u nepunih 18 dana nove godine splitski klub je upisao čak 40 tisuća članova odnosno više od dvije tisuće dnevno. Koliko je ta brojka nevjerojatna sugerira i objava samog Hajduka na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novoj godini je prošlo tek 18 dana, a Hajduk već ima 40.000 članova koji su pokazali da su uz Hajduk i gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na isti datum prošle godine Hajduk je imao 15. 000 članova manje, a za 40 tisuća nam je trebalo dvostruko više dana nego ove godine. U proteklih 18 dana u Hajduk se prosječno učlanjuje više od 2.000 ljudi. Idemo zajedno do novih rekorda', stoji u objavi splitskog kluba uz nezaobilazni hashtag #prgavafamilija.

Nastavi li se učlanjivanje ovakvim tempom ne bi trebala biti ni nedostižna brojka koju je istaknuo predsjednik Lukša Jakobušić. On je poželio 112 tisuća članova za 112. rođendan kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijače i simpatizere Hajduka očito ne smeta ni povećanje cijene članstva za 50 posto. Prošle sezone je članarina za odrasle bila 100 kuna, a za djecu i starije od 65 godina 50, a u 2023. je 20 eura (cca 150kn) odnosno za povlaštene skupine 10 (cca 75 kn).

Samim tim jasno je da je klub s Poljuda u prvih 18 dana nove godine od članarina uprihodio više od 640 tisuća eura. Usporedbe radi Hajduk je U21 reprezentativca Davida Čolinu kojem je isticao ugovor prodao u njemački Augsburg za 650 tisuća, a Osijek sjajnog Laszlu Kleinheislera u Panathinaikos za oko pola milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo