'Pa Modrić cijeli susret nije dodao jednu točnu loptu!'

Slaven Bilić u avionu je čuo da bi njegov nasljednik na klupi Vatrenih trebao biti Stanko Poklepović. Špaco je u razgovoru Jedan na jedan za Sportski.

11.10.2011.
14:22
VOYO logo

Hrvatska je u Grčkoj imala veliku priliku da pobjedom osigura odlazak na Europsko prvenstvo. Međutim, Vatreni nisu uspjeli. Zašto se to dogodilo? "Svi su ocijenili da nije bilo dobro, ali potrebna je veća analiza. Utakmica je bila jako loša i s jedne i s druge strane. Razlog tome je previše lažnog samopouzdanja kod igrača. Oni su mislili da ćemo lako i da će rezultat doći sam od sebe, a to tako ne ide. I onda se dogodi da jedan Luka Modrić ne može dobro dodati nijednu loptu na utakmici. Igrači nisu nosili potrebni naboj, a za to su krivi oni, stožer i mediji. Utakmice treba znati odigrati kad vam treba rezultat, a mi smo bili zakočeni na tehničko-taktičkom dijelu."

Ocjena je vrlo stroga, koliko krivice u svemu tome ima Slaven Bilić? "Nacionalna vrsta nije kao klub i rasprave oko njegove smjene su neprimjerene. Bilo je puno podmetanja u posljednjim danima, ali treba se usredotočiti na Latvije i u toj utakmici započeti pripreme za dodatne kvalifikacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi Vi postupili na mjestu izbornika u Grčkoj, što biste promijenili? "Ništa ne bih mijenjao osim psihološke pripreme. Lažno samopouzdanje je glavni razlog poraza, a to su stvorili mediji, dok su igrači na taj način potisnuli sposobnost odigravanja. Psihološka priprema je bila loša i zbog toga se događalo to što se događalo."

Je li nakon svega Slaven Bilić u Ateni trebao podnijeti ostavku na mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije? "Stožer je bio jako kompatibilan do ove utakmice. Ne može jedna utakmica anulirati sve dobro što se dogodilo u zadnje vrijeme. Ponašamo se kao da je sve propalo, a mi nismo još ništa izgubili. Nema potrebe ništa mijenjati, jer u reprezentaciji ništa ne ide preko noći. Situacija nije blistava, ali činjenica je da smo još uvijek u igri. Bilić bi nas trebao voditi i u dodatnim kvalifikacijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, pitanje Slavenovog nasljednika je neizbježno. Vidite li možda sebe na tom mjestu? "Teško je o tome govoriti. Čovjek koji će preuzeti reprezentaciju treba imati iskustvo, treba znati cijeli proces, a i napraviti trening i igru. Svi žele na tu funkciju, a mnogi koji o tome pričaju nemaju pojma u što bi se upustili. Ja sam čovjek koji ima iskustva, ali ne mogu sam sebe postaviti. Ja sam čovjek iz prakse, vodio sam tri reprezentacije i znam što mogu očekivati."

Bilić je još uvijek u sedlu, pred Vatrenima je Letonija. Vjerujete li u čudo i možda prvo mjesto u skupini? "Mi smo već sada sigurno u doigravanju, a ako Grčka izgubi u Gruziji bit ćemo i prvi u skupini. Svi se stoga treba fokusirati na Latviju. Iskreno ne vjerujem da će Grčka izgubiti i nama utakmica treba poslužiti kao priprema za doigravanje. Neće biti puno prilike za to i zato se nadam da je stožer već uputio ljude da snimi potencijalne protivnike u doigravanju. Bilić nas treba odvesti na Europsko prvenstvo, a u tome treba imati pomoć svih nas", zaključio je Špaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201110100103006 arti-201110100633006 arti-201110100133006 arti-201110100408006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo