OVOGODIŠNJE FINALE EUROPSKE LIGE OSTAT ĆE UPAMĆENO: / UEFA donijela logičnu odluku pa objasnila onu koja je razljutila Engleze

Image
Foto: Profimedia

Tu je odluku donijela uz nastojanje da sve bude čisto

15.5.2019.
15:40
Profimedia
VOYO logo

Kao uvod u englesko finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama drugi engleski dvojac tri dana ranije, 29. svibnja u Bakuu, odlučivat će o pobjedniku Europske lige.

Taj sraz Arsenala i Chelseaja ostat će upamćen kao prva utakmica Europske lige u kojoj će se koristiti video-tehnologija čije je uvođenje potvrdila UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema logike više

Tu je odluku donijela uz nastojanje da sve bude čisto, a potom i objasnila onu drugu koja je razljutila engleske navijače kojima je osigurano svega 6000 po klubu premda stadion u Bakuu ima gotovo 70.000 mjesta.

"Zbog prethodnih iskustava u finalima Europske lige i Superkupa odlučeno je da navijači klubova dobiju po 6.000 ulaznica. Prije smo imali mnoge zahtjeve koji su odobreni, a navijači se nisu pojavili. To je većinom zbog činjenice da ne mogu priuštiti sebi tako dalek put i zbog toga smo pretpostavili da će i ovaj put biti problema. Također, u obzir smo uzeli i kapacitet aerodroma i hotela u Bakuu. Bez garancija da će doći nema logike da se ponudi veći broj ulaznica. Zaključak je da će oko 15.000 navijača oba tima doputovati u Baku", poručili su iz UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Azerbajdžanci nisu baš zaluđeni nogometom, vrlo je upitno hoće li ispunjen stadion dočekati finaliste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo