Ovo je taj moćni Krešin Hajduk!?

Iako rezultat od 2:1 ne sugerira dominaciju Hajduka na terenu, Bijeli su više no zasluženo došli do pobjede na otvaranju nove sezone HNL-a. 20.

20.7.2011.
0:39
VOYO logo

Hajduk je pod vodstvom bugarskog stručnjaka na koncu došao do pobjede. Kako je krenulo, svi su pomisli da će Hajduk u potpunosti 'razbiti' momčad Vjekoslava Lokice.

Najbolji prošlogodišnji strijelac splitske momčadi, Ante Vukušić, već je u 3. minuti, na dodavanje crnogorskog pojačanja Ivana Vukovića, doveo svoju momčad u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, brzo su Šibenčani vratili stvari na početak. Šest minuta poslije, Andrej Vuk poravnao je rezultat i utišao cijeli Poljud.

Bijeli su odmah krenuli po novi pogodak, ali su se Šibenčani stisnuli u svoj šesnaesterac. Hajduk je do poluvremena mogao doći do nove prednosti, no udarci Tomasova i Vejića odlazili su pored vrata Blaževićevog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku, Splićani su pogodili gredu, točnije Vejić kada je na sjajan centaršut Tomasova bio najviši u kaznenom prostoru gostiju. Deset minuta poslije, još je jednom Šibenčane spasio okvir gola, Vukušić je uposlio Vukovića, a ovaj sa desetak metara pogađa vratnicu.

Hajduk je pritiskao, a ofenziva je urodila još jednim udarcem u okvir gola. Ahmad Sharbini, koji je ušao kao treći napadač, u 77. minuti dobro se snašao u gostujućem kaznenom prostoru, ali nije imao sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, kada su već svi pomirili da će Splićani već na startu prosuti domaće bodove, zabio je Tomasov. Vuković je sjajno prošao po lijevom krilu i na pet metara pronašao mladog Zadranina koji je neometan ugurao loptu u mrežu.

Hajduk je na koncu iščupao pobjedu na Poljudu, no prikazanom igrom, momčad Krasimira Balakova definitivno ju je i zaslužila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukov trener Krasimir Balakov bio je izuzetno zadovoljan nakon teško izborene pobjede.

"Prezadovoljan sam! Igrali smo jako, jako dobro. To je igra kakvoj ću i inače težiti. Posjed lopte, udarci na vrata, ma cijela statistika je bila debelo na našoj strani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod nos mu je odmah gurnuta usporedba s vječnim rivalom.

"Nema potrebe da se uspoređujemo s Dinamom", nadodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljen je i ozračjem na poljudskoj premijeri.

"Znao sam da me očekuju takvi navijači. Bili su fenomenalni!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, priznaje Balakov da nije sve med i mlijeko.

"Ima stvari koje treba dorađivati, posebice u zadnjoj liniji", zaključio je Bugarin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107180258006 arti-201107180692006 arti-201107170245006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike