SAD SU STVARI JASNIJE: / Ovo je prava istina o Ronaldovom pogotku oko kojeg se vode velike rasprave

Image
Foto: Screenshot

Prvi gol Cristiana Ronalda Atletico Madridu u prvoj polufinalnoj utakmici izazvao je podijeljene reakcije navijača i nogometnih fanova.

3.5.2017.
10:15
Screenshot
VOYO logo

Čak i Realu sklon španjolski sportski dnevnik Marca navodi spornu situaciju uz objašnjenje da je gol glavom ‘čist’, ali i da isti ne bi smio biti priznat zbog zaleđa u kojem se portugalski napadač nalazio koju sekunde ranije u istoj akciji prilikom ubacivanja Sergija Ramosa s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JE LI ATLETICO OŠTEĆEN? Ronaldo je doveo Real u vodstvo, no pogledajte oko čega se vode rasprave

Net.hr odlučio je istražiti što o toj situaciji kažu Fifina pravila. Dakle, u Fifinim pravilima o nogometnoj igri, pod brojem 11. objašnjeno je pravilo zaleđa. U njemu stoji kako igrač ne krši pravila ako se samo nalazi iza zadnje linije obrane te da bi došlo do prekida igre, odnosno dosuđenog zaleđa, igrač mora aktivno sudjelovati u igri. S druge strane, ovo pravilo indicira da igrač u nedozvoljenoj poziciji ne može utjecati na igru, na protivnika ili stvoriti si bilo kakvu prednost.

Image
Image

Znači, ako Ronalda stavimo u gabarite pravila, dolazimo do zaključka kako veliki portugalski majstor nije bio u nedozvoljenoj situaciji. Ronaldo, dakle, u trenutku kad je lopta bila ubačena s desne strane, aktivno ne sudjeluje u igri, niti ne utječe na nju svojim položajem tijela. Isto tako, on iz svoje situacije nije stvorio prednost u odnosu na protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo samo kako je Simeone kritizirao suce nakon utakmice upravo zbog ove situacije.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo