OVIM JE SVE REČENO: / 'Ma najbolje bi bilo da Zdravko Mamić vodi reprezentaciju'

Image
Foto: PIXSELL, Dino Stanin

Smjena Nike Kovača na klupi hrvatske reprezentacije još uvijek je jedna od glavnih tema hrvatske sportske javnosti, a još uvijek se ne zna njegov nasljednik.

11.9.2015.
8:22
PIXSELL, Dino Stanin
VOYO logo

Špekulira se puno, među kandidatima strši i trener Dinamove filijale Ante Čačić , no postoji mogućnost da nas čelnici HNS -a iznenade, pa repku predaju u ruke nekom stručnjaku čije ime ne iskače u prvi plan.

Image
NETKO SE (JAKO) LOŠE ŠALI: /

Otkriveno tko bi mogao zamijeniti Niku Kovača!

Image
NETKO SE (JAKO) LOŠE ŠALI: /

Otkriveno tko bi mogao zamijeniti Niku Kovača!

"Skloni smo kritiziranju ovih kandidata koji su izašli u javnost, ali stvarno danas nikome nije lako. Nitko ne nudi pametno rješenje" kazao je za Goal "trener svih trenera", legendarni Ćiro Blažević , pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko god dođe morat će služiti Zdravka Mamića'

"Stranac? Teško, nisam baš siguran u tu mogućnost. Sine, nemamo mi para za kvalitetnog stranca. Ma najbolje bi bilo da Zdravko Mamić vodi reprezentaciju u posljednje dvije utakmice", kazao je Ćiro Blažević i istaknuo kako novi izbornik mora imati nekakve reference, mora imati iskustva.

"I mora iza sebe imati treniranje neke ozbiljne momčadi. Ali, kažem, neće mu biti lako. Tko god dođe morat će služiti Zdravka Mamića. To je sve velika konfuzija. Znam samo da će veliki šef Zdravko izabrati svoga čovjeka koji će reprezentaciju voditi po njegovim notama" izjavio je Ćiro Blažević, a za RTL-ovu emisiju Direkt je još naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa jasno je da je Mamić gazda. Šuker je samo posluško, prema tome, Mamić je neposredno nakon te sporne situacije javno u novinama rekao kako Kovač nema njegovu podršku jer nije uvrstio Ademija u reprezentaciju. Kovač kao veliki džentlemen o tome nije ni pričao, već spomenuta gospoda. Ali činjenica da na izborničkoj klupi pored trenera sjedi svojevrsni špijun, pa toga nema nigdje i gotovo je nemoguće da hrvatska reprezentacija pod ovakvim vodstvom može napraviti velik rezultat. Šukeru i Mamiću moram poručiti kako nitko nije dobio rat s publikom, pa ga tako neće dobiti ni oni. Oni nisu ništa napravili da im se približe i raznorazni kukasti križevi nas ne moraju iznenađivati , objašnjava Ćiro i ističe kako će izbornik biti onaj koga Mamić izabere.

'Kada je Šuker postavio Kovača na klupu, rekao sam si da nije normalan'

"Ja nemam ništa protiv Ante Čačića, smatram da Branko Ivanković nema šanse, jer je u svojim odnosima s Mamićem imao određenih trzavica. Mamić će postaviti svog čovjeka, imat će Jozaka. Tvrdim da su ti ljudi već napravili cirkus od hrvatskog nogometa. Ali narod je to prepoznao i oni ne mogu pobijediti u tom ratu.", jasno je dao do znanja bivši izbornik Hrvatske koji je i otkrio kako je reagirao kada je Šuker za izbornika reprezentacije postavio Niku Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dozvolite mi da kažem, dakle kada je Šuker postavio Kovača na klupu, rekao sam si da Šuker nije normalan. Dečko nije imao ni jedne prave utakmice iskustva, nije mi bilo smisla da vodi jednu tako značajnu reprezentaciju kao što je Hrvatska. Naravno, to se ispostavilo točnim, no došao je jedan period u kojem je Kovač postao ljubimac medija i publike. Međutim, onda se dogodila situacija u kojoj je gospodin Jozak bio predodređen od HNS-a da sjedne na klupu reprezentacije, da maltene špijunira našeg izbornika. Pa ja nikad nisam dozvolio predsjedniku da mi uđe u svlačionicu, a kamoli da mi sjedne na klupu! Igrači poput naših, koji su među najvećim svjetskim zvijezdama, znali su da je došlo do razdora. Svaka čast Niki što nije prihvatio tu anomaliju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo