Ovakvo prosipanje ugleda Vatrenih dugo nismo vidjeli!

Već na startu - razočaranje! U prvoj od tri pripremne utakmice Vatrenih za EURO, Švedska je usred Zagreba očitala vrijednu lekciju Bilićevoj reprezentaciji.

29.2.2012.
22:45
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 10.000

Strijelci: 0:1 - Ibrahimović (13), 1:1 - Olsson (44 - ag), 1:2 - Larsson (47), 1:3 - Larsson (67)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Pletikosa, Vida (67. Perišić), Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka (28. Pranjić), Srna, Dujmović (46. Kranjčar), Modrić (72. Vukojević), Rakitić, Mandžukić (46. Jelavić), Olić (46. Eduardo)

Švedska: Isaksson, Granqvist, Mellberg, J. Olson, M. Olsson, Larsson, Elm, Kallstrom, Toivonen, Ibrahimović, Elmander Sto dana prije Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je jedan od najneugodnijih poraza na Maksimiru. U nevažnoj utakmici pred jedva 10.000 gledatelja ne brine toliko rezultat, koliko beskrvna igra i neobjašnjiv pristup Bilićeve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samoga početka bila je očita indisponiranost Bilićevoga orkestra. Najprije zamalo kobno poigravanje i nonšalancija Pletikose (napucao Elmandera i samo pukom srećom nije savladan), a potom u 13. minuti lagana egzekucija Šveđana. Ibrahimović je nesmetan proigrao Elma, a Pletikosa zakasnio s intervencijom i pokosio švedskog napadača u šansi za gol - jedanaesterac i hladnokrvna egzekucija Ibrahimovića za 0:1.

Iz prvog poluvremena valja izdvojiti i pretjeranu oštrinu Vide na Ibrahimoviću, jezoviti start s dvije noge, sankcioniran samo žutim kartonom, dok je Vedran Ćorluka odšepao u svlačionicu uz pomoć fizioteraputa zbog ozljede stražnje lože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, novi šok za ionako uzdrmane Bilićeve trupe. Kontru je povukao nezadrživi Ibrahimović, Holmenov pokušaj odbio je Pletikosa, a Larsson odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Tek tada su se baši malo razbudili pa je uslijedila ofenziva prema švedskim vratima. Iz nje su se rodila dva sjajna dalekometna pokušaja Rakitića, prvi tik pokraj vratnice, a drugoga je fantastično ukrotio vratar Isaksson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otužnu maksimirsku priču zaključio je još jednim pogotkom Sebastian Larsson, a opet je sve režirao genijalni Zlatan za kojega hrvastka obrana nije imala baš nikakvo rješenje.

Na žalost, prvi Bilićev test za EP doživio je potpuni fijasko, što je maksimirska publika opet popratila zvižducima. Ovo je treći najveći poraz Hrvata u domaćim utakmicama, a sve ih je doživio Slaven Bilić: Nizozemska 0:3 i Engleska 1:4 (obje 2008.), te Švedska 1:3. A u Maksimiru Hrvatska još od 2006. godine nije dobila veliku utakmicu: ni Engleze, ni Ukrajince, ni Grke, ni Turke, ni Šveđane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201104110410004-EURO 2012

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo