OVAKO SE VOLI REPREZENTACIJA: / Duje, Nikola, vidite li ovo? Prošlog je ljeta 'visio' na displeju za vozni red, a sad je igrač kojem se svi klanjaju

Image
Foto: PIXSELL/Instagram

Dok neki otkazuju nastupe za reprezentaciju, ima i onih koji su pravi primjer kako se voli reprezentacija Hrvatske

17.6.2019.
7:35
PIXSELL/Instagram
VOYO logo

Dok neki otkazuju nastupe za reprezentaciju, i to na velikim natjecanjima, ima i onih koji su pravi primjer kako se voli reprezentacija Hrvatske, odnosno primjer su profesionalizma. Josip Brekalo (20) bit će jedna od najvećih uzdanica izbornika reprezentacije Nenada Gračana na U-21 Euru, ...

Image
ŠPANJOLCI BEZ OLMA PORAŽENI OD TALIJANA: /

Fiorentinin 'zlatni dečko' nadigrao Furiju

Image
ŠPANJOLCI BEZ OLMA PORAŽENI OD TALIJANA: /

Fiorentinin 'zlatni dečko' nadigrao Furiju

Image

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. 21.03.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 1. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Josip Brekalo Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Sutra od 18.30 protiv Rumunjske

Hrvatska, pak, natjecanje počinje 18. lipnja u 18.30 protiv Rumunjske u San Marinu, a Brekalo se može pohvaliti time da se odazvao na svaki reprezentativni poziv. "Svaki put kad ga je bilo tko od hrvatskih izbornika pozvao, Josip Brekalo se odazvao. I sa 68 nastupa za mlađe selekcije postao je apsolutni rekorder", javlja 24sata. "To znači da Josip nije propustio nijedno okupljanje još od Hrvatske U14", stoji u naslovu spomenutog medija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Visio' na semaforu zbog Vatrenih

Brekalo je jedan od najboljih mladih napadača Europe i velika nada hrvatskog nogometa. Izbornik Zlatko Dalić prošle je jeseni prepoznao njegov talent, rad i trud, te ga pozvao u A reprezentaciju. Debitirao je već protiv Španjolske na Maksimiru u Ligi nacija i onoj ludoj utakmici i pobjedi 3:2 u posljednjim trenucima susreta, u kojoj je pokazao kakav je igrač.

Ispunio je Josip time svoj najveći san, zaigrao s Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem i društvom, te oduševio hrvatsku javnost. Tako je Brekalo postao igrač na kojeg izbornik Dalić itekako računa, a sad se od njega očekuje da zajedno s Nikolom Vlašićem odvede mlade Vatrene prema drugom krugu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njega straha, kaže, nema. Jednostavno, on će sve dati za Hrvatsku. Obožava reprezentaciju, kockice, zastavu Hrvatske... Sve što ima veze s reprezentacijom i zemljom iz koje dolazi. Prošlog ljeta bio je jedan od najvećih navijača Vatrenih na putu do finala, doslovno je "visio" na displeju za vozni red na tramvajskoj stanici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bi izbornik tražio da stanem na gol, učinio bih to bez razmišljanja, iste sekunde. Odmah bih navukao rukavice pa na posao. I dao bih sve što mogu", rekao je Josip Brekalo za spomenuti medij.

Slučajevi Nikole Kalinića i Duje Ćaleta-Cara

U posljednjih godinu dana dvojica igrača svojim potezima prometnula su se u "slučaj u reprezentaciji". Nikola Kalinić prije godinu je dana odbio ući u igru protiv Nigerije, prije toga je odbio dva puta izbornikovu "zapovijed" i Dalić ga je potjerao s Eura. Hrvatska je otišla do finala SP-a, a Kale je spektakularni sraz protiv Tricolora (ili nije) gledao na TV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji slučaj je onaj Duje Ćaleta-Cara koji nije imao dovoljno jak razlog za otkazivanje reprezentaciji, a Dalić mu je poslao jasnu poruku što misli o tome nepozvavši ga za utakmice protiv Walesa u Osijeku i Tunisa u Varaždinu. Izbornik Nenad Gračan je za Sportske novosti, uoči puta u San Marino, o tome slučaju rekao:

Image
Foto: Igor Kralj/PIXELL

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić

"Nije mi bilo jednostavno. Ćaletu-Cara poznajem dosta dugo. Bio je u reprezentaciji mnogo prije ovog ciklusa. Što sad mogu kazati? Poštujem odluku igrača, svatko odlučuje o svojoj sudbini. Mi nikoga ne silimo, nikoga nećemo u reprezentaciji pod svaku cijenu. Igrač je svoje rekao, njegov klub također, to je za mene završena priča".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gračan ne strahuje zbog ozlijeđenih igrača

Što se tiče ozlijeđenih igrača, Gračan ne strahuje. Ozlijedio se Petar Mamić i otpao, Katić ima slomljeni nos, Šunjić ima problema s gležnjem, Sosa je imao malih problema s upalom. No, za Gračana to nije problem uoči početka turnira:

"Mislim da će sa svima njima biti sve u redu. Uostalom, vidite kakve su vam izjave dali. Riječ je o karakternim dečkima koji razmišljaju samo o Euru. Oporavit će se i biti spremni za natjecanje. Vidite i sami da su svi oni optimisti, mi smo ostali također optimisti, ne razmišljamo na drugi način", istaknuo je izbornik U-21 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

12.06.2019. , Pula - Stadion Aldo Drosina. Prijateljska medjunarodna nogometna utakmica U-21, Hrvatska-Danska. Nenad Gracan Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjetimo, hrvatska mlada U-2 reprezentacija na Euru za igrače do 21 godine smještena je u skupinu C zajedno još s jakom Engleskom i Francuskom, te Rumunjskom koja je barem ovako na papiru autsajder u grupi. Međutim, nikako ih se ne smije podcijeniti.

'Rumunjska reprezentacija ima sedmoricu igrača u A selekciji'

"Ponekad vidim da se Rumunjska u javnosti pomalo podcjenjuje. Međutim, Rumunji su reprezentacija koja ima sedmoricu igrača koji igraju u A selekciji! Sad su u ovom terminu igrali protiv Malte i pobijedili su sa 4:0, a tri pogotka za A selekciju zabili su igrači koji igraju za mladu vrstu. Ova je generacija mladih rumunjskih nogometaša zaista jako dobra, ozbiljna, baš im se poklopilo. Konačno, koliko su jaki potvrđuje činjenica da su uspjeli izbaciti moćni Portugal. Bitno je naglasiti da nam ta utakmica može usmjeriti kompletan turnir. Prva je utakmica uvijek jako bitna, ponekad i krucijalna. Za nju se moramo dobro pripremiti, biti maksimalno usredotočeni", istaknuo je Gračan za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo