OVAKO IZGLEDA KAD VIŠE OD 30 000 HRVATA ZAPJEVA 'LIJEPU NAŠU': / Probajte se ne naježiti

Image
Izvor: Screenshot

Utakmica se igrala na Olimpijskom stadionu u Berlinu na kojem se našlo i oko 30 000 hrvatskih navijača

12.6.2018.
8:20
Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije dvanaest godina, točnije 13. lipnja 2006. na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj, Hrvatska je otvarala turnir protiv Brazila. Izbornik tadašnjih Vatrenih bio je Zlatko Cico Kranjčar, a reprezentacija je bila predvođena kapetanom Nikom Kovačem, Darijom Srnom, Robertom Kovačem, Nikom Kranjčarom, Dadom Pršom, golmanom Stipom Pletikosom i ostalim...

SVE O HRVATSKOJ REPREZENTACIJI I SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI MOŽETE PROČITATI - OVDJE.

Utakmica se igrala na Olimpijskom stadionu u Berlinu na kojem se našlo i oko 30 000 hrvatskih navijača. Bilo je to vrijeme kad je reprezentacija Hrvatske bila nešto pozitivno za sve navijače u domovini, posebno za hrvatske navijačke grupe koje su u velikom broju prisustvovale prvenstvu i bodrili Vatrene u Njemačkoj.

Kakva je simbioza bila između hrvatskog navijačkog puka i same reprezentacije, svjedoči i trenutak za pamćenje s te utakmice, kad se intonirala "Lijepa naša". Čak 30 000 Hrvata zapjevalo je hrvatsku himnu i napravilo zvučnu kulisu koja je ostala zapamćena kao jedan od trenutaka za naježiti se.

A danas? Nažalost, za veći dio hrvatskih navijača reprezentacija je samo odraz trenutne vladajuće garniture HNS-a na čelu sa Davorom Šukerom koji i nije baš omiljena "persona" među hrvatskim navijačima.

Reprezentacija je za hrvatske navijačke grupe postala "izlog Zdravku Mamiću i društvu za prodaju vlastitih igrača", kako hrvatski ultrasi ističu, stoga reprezentacija ih više ne pali toliko.

Tužno, ali istinito... Kako bilo, nadamo se kako ćemo uskoro opet imati ovakve prizore zajedništva i ljubavi prema reprezentaciji i kako će svi hrvatski navijači gromoglasno zapjevati "Lijepu našu", kao nekad. Do tad, prisjetimo se kako je to nekad izgledalo.


Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču