Tako puno novca, a tako malo talenta: 'Pa kako je to moguće?'

Bivši trener Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić progovorio je u razgovoru za Sportski.

4.10.2013.
14:40
VOYO logo

Kako ocjenjujete ovaj Dinamo za koji se donedavno govorilo da već dugo nije bio jači? "Ne znam koliko ste pratili što sam govorio posljednjih mjeseci o ovom Dinamu, ali sada se upravo to događa. U Dinamovoj igri ima toliko grešaka i toliko krivih dodavanja da je očito da je momčad psihički i fizički nespremna za Europu. To je jedno veliko zlo, ali postoji tu i jedan drugi faktor. A to je da treneri u Dinamu već godinama preuzimaju igrače, a ne mogu utjecati na njihov izbor. On dobiva igrače koje nije birao, a poslije je odgovoran, dobije otkaz i to je zlo. Ma problem Dinama je toliko kompleksan i ima toliko problema da Dinamo, nažalost, ne može ni igrati bolje.

Međutim, ovi isti igrači su protiv Austrije u Beču odigrali odličnu utakmicu, daleko iznad ovoga što pružaju u posljednje vrijeme? Slažem se, ali to je bilo jednom, ostalih sedam, osam utakmica tu nije bilo ničega. Oni su pokazali da mogu, ali i da ne mogu tako igrati u kontinuitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima dosta kritika na račun igrača da se ponašaju kao plaćenici, što u nekoj mjeri pokazuju i utakmice. Za ulazak u Ligu prvaka, koja bi im višestruko povećala vrijednost, 'poginuli' su na terenu, a kad su ispali iz Lige prvaka, kao da su prestali igrati... Ma je, ali radi se o tome da svi ti igrači nisu tako veliki da bi se mogli tako postaviti. Mislim da Dinamo nema tu kvalitetu, ali dodatni je problem što se iz godine u godinu stalno nešto mijenja. Pa ne može jedan klub svake godine promijeniti pola momčadi. Pogledajte Bayern i druge velike klubove, oni promijene jednog, dvojicu igrača. Pa ja nikad ne bih mogao biti trener u nekog klubu u kojem ne mogu dobiti dva igrača koje želim, a one najbolje mi prodaju. Ovi igrači jednostavno nisu dovoljno kvalitetni i dovoljno odgovorni. Mi, znate, često precjenjujemo Dinamo. Pa dobili su tri gola od Ludogoreca. Znači, Ludogorec je trenutno bolji, bez obzira što je Dinamo primio glupe golove.

http://rutube.ru/video/embed/6585840

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se govori o smjeni Branka Ivankovića... Ma, čujte, Ivankovića su napali nakon dvije utakmice, a on je tu vrlo malo kriv. On nema druge. Da je on tu dvije, tri godine i da je rekao 'ja hoću to, to, to i to', onda bi bio kriv. Ali on radi s onim što dobije, a to što dobije nije dovoljno kvalitetno jer ono najbolje je prodano.

Sammir? On, očito, nije dovoljno dovoljno spreman. Međutim, ako oni ne mogu u pet, šest godina dobiti Sammira da barem u tim bitnim utakmicama bude pravi, onda tu nešto ne štima. Ma to su veliki problemi. Sammira, ali i neke druge igrače se mora prisiliti da budu stopostotni u treningu. Pogledajte Rijeku kako igra, pa oni ne puštaju protivniku da igra, oni se bore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali to onda nije stvar kvalitete, nego pristupa... Slažem se. Očito da u Dinamu nešto ne štima. Čim se jedna momčad ne postavi bliže protivniku, pa onda od 40 dodavanja ima 25 krivih, pa primi onakve golove... To nešto govori. Pa to je neshvatljivo! Kako je to moguće? Znači, nisu fizički dobro pripremljeni, nisu psihički dobro pripremljeni i onda imamo ovo. Dinamo u ovom momentu nije prava momčad!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo