OTPISANI BRAZILAC POSLAO BRUTALNU PORUKU, MAMIĆU, SVETINI I DRUŠTVU: / Hoće li se i on pretvoriti u veliku Dinamovu pogrešku?

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

Hoće li i Marcos Guilherme postati velika Dinamova pogreška?

31.7.2017.
11:31
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

To se pitaju navijači modrog puka. Naime, Guilherme je prošle sezone u Dinamo stigao kao veliko pojačanje, ali ovog ljeta uprava Dinama zahvalila mu se na suradnji. Brazilac koji je došao kao potencijalno najskuplje pojačanje u povijesti kluba (posudba od 18 mjeseci milijun eura, a otkup ugovora stajao bi i 4,5 milijuna!) tako je otišao nakon samo šest mjeseci.

POTENCIJALNO NAJSKUPLJE POJAČANJE U POVIJESTI DINAMA: Brazilac objasnio zašto odlazi iz Maksimira

Jedan od najvećih brazilskih talenata

Guilherme je jedan od najvećih brazilskih talenata i predviđa mu se velika karijera. On se nakon raskida suradnje s Dinamom vratio u domovinu nakon što se u prvom izletu u Europi nije snašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Maksimiru kod bivšeg trenera Ivajla Peteva, doduše, nije ni dobio pravu priliku, iako je najavljen kao nogometaš koji će sa Sammirom pomoći Dinamu skinuti Rijeku s vrha HNL-a. No, ostalo je samo na tome.

Dinamo je odlučio da neće otkupiti njegov ugovor budući da je Brazilac bio nesretan u Zagrebu i htio je otići u novi klub, pronaći novu sredinu u kojoj će imati više zadovoljstva, u kojem će dobiti zasluženu priliku. Spas mu je ponudio brazilski velikan Sao Paolo koji mu je šansu dao u vidu nove posudbe, a zagrebački klub je tako vratio uloženih milijun eura, koliko je platio za njegovu 18-mjesečnu posudbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu - briljirao

I onda odmah u prvom susretu za Sao Paulo, Guilherme je - briljirao. I to na kakav način. Nakon što je u igru ušao u drugom poluvremenu. Naime, u gostujućoj pobjedi kod Botafoga 4-3 Guilherme je bio junak s dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su vodili 3-1, a onda je bivši dinamovac u 84. minuti smanjio rezultat nakon što se sjajno snašao i pogodio glavom. Dvije minute kasnije je izjednačio Hernanes, da bi Guilherme u drugoj minuti sudačke nadoknade izbjegao zaleđe i pogodio za veliko slavlje gostiju.

Nakon ova dva gola. Guilherme je pokazao da bi mogao postati jedan od najvećih kikseva Dinamove transfer politike u povijesti. Čudna je ta uprava Dinama. Kiksali su "savjetnik" Zdravko Mamić, Tomislav Svetina i društvo i kad su Franka Andrijaševića onako olako pustili u Rijeku, a čovjek je onda postao najbolji igrač HNL-a. O tom Dinamovom grijehu ne priča se na maksimirskim hodnicima, to je zabranjena tema. Sol na ranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrijašević i Kramarić - sol na ranu uprave Dinama

Andrijašević definitivno ulazi među najveće Dinamove domaće promašaje u novijoj eri maksimirskog kluba, no tu i dalje prednjači jedno drugo poznato hrvatsko nogometno ime - Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima nikako se nije uspio nametnuti u Dinamu, pa je svoj nogometni put gradio, na kraju uspješno i izgradio preko Lokomotive i Rijeke.

Čelnici Dinama tako su na Kramariću, nekada predodređenoj "plavoj devetki" za velike stvari, izgubili barem 10-ak milijuna eura. Ali, i pravog strijelca za one najvažnije, europske utakmice. Vrijedi spomenuti i dva nogometaša koja su također svoju sreću pronašli odlaskom iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ivan Tomečak i Mate Maleš. Ivan Tomečak u Maksimiru nije mogao dobiti pravu priliku pored Šime Vrsaljka i Ive Pinte, pa je putem Kramarića otišao u Rijeku. I imao sjajnu sezonu, karijeru ubrzo nastavio u ukrajinskom Dnjipru.

Tomečak je danas član saudijskog prvoligaša Al Nasstra kojeg je trenirao bivši trener modrihZoran Mamić, a u karijeri je skupio i jedan reprezentativni nastup. Zaigrao je protiv Argentine u Londonu, no više je puta bio pozivan u hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo