Otkrili zašto Rakitić igra neprepoznatljivo za Hrvatsku

Već mjesecima traju nagađanja zašto neki naši reprezentativci igraju puno bolje u klubovima nego u nacionalnom dresu.

16.10.2013.
15:04
VOYO logo

Ivan Rakitić igrač je s drugom najvećom minutažom ove sezone uzevši u obzir Lige petice, piše As. Od početka nove sezone 1. kolovoza Rakitić je odigrao ukupno 1.447 minuta u svim natjecanjima. U reprezentaciju stoga redovito dolazi izmožden i ne igra onako kao što smo ga navikli gledati u Sevilli.

Za usporedbu, Cristiano Ronaldo, koji je prošle sezone ukupno odigrao oko 5.500 minuta za Real i portugalsku reprezentaciju, dosad je ove sezone skupio 1.170 minuta. Prvi iza leđa Rakitića u Španjolskoj branič je Athletico Madrida Diego Godin s 1.339 odigranih minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zamor materijala doveo je do Rakitićeve ozljede u kvalifikacijskoj utakmici protiv Belgije prošloga petka. Stradao je desni aduktor, a ozljeda će ga, čini se, udaljiti od ligaškog nastupa protiv Valladolida za vikend.

//www.youtube.com/embed/m6OZpsIP8cE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajem sve od sebe, ali govoreći hladne glave, možda je bolje propustiti jednu utakmicu i oporaviti se", rekao je Rakitić.

U većim europskim ligama teško je naći igrača koji je na travnjaku proveo više od Rakitića, ali As je izračunao da je u tome uspio napadač Stuttgarta i bosansko-hercegovačke reprezentacije Vedad Ibišević, koji je dosad odigrao 1.483 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo