OTKAŽITE IZLETE I ROŠTILJE: / Kreće ludi vikend, sve derbi do derbija

Image
Foto: AFP

Nevjerojatno su se ovaj vikend, poklopili rasporedi prvenstava diljem Europe. Otkažite planirane izlete, roštilje, upalite televizore, laptope, tablete...

3.10.2015.
10:45
AFP
VOYO logo

Subota će biti tek "zagrijavanje" za super-nedjelju, od zanimljivijih utakmica izdvojit ćemo tek dvoboj na Sanchez Pizjuanu, a onda kreće ludnica, derbi do derbija u nedjelju. Trebat će dobro isplanirati taj dana i strategiju gledanja prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla - Barcelona (subota, 16 sati)

Ivan Rakitić se ponovno vraća u svoj omiljeni grad u Španjolskoj, igra protiv momčadi u kojoj je bio kapetan i s kojom je osvojio Europsku ligu. Ovo nije dobar trenutak za Barcelonu koja ne može računati na ozlijeđene Messija i Iniestu. Katalonci su se provukli u Ligi prvaka, uspjeli preokrenuti dvoboj protiv Bayera.

U Primeri su drugi, iza Villarreala, na bod do njih je trećeplasirani Real. No, svojih problema ima Sevilla koja je tek na 16. mjestu, s jednom pobjedom u šest kola, neprepoznatljiva u odnosu na prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton - Liverpool (nedjelja, 14.30)

Ovaj Merseyside derbi mogao bi biti i posljednji za Brendana Rogdersa, trenera Liverpoola. Redsi dolaze na Goodison Park kao deveta momčad prvenstva, ali s bodom manje od Evertona. Pobjeda bi kupila još malo vremena Rodgersu na klupi Liverpoola, za koji, nakon ozljede gležnja neće igrati Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax - PSV (nedjelja, 14.30)

U 8. kolu igra se veliki derbi nizozemske Eredivisie, u kojoj vodeći Ajax dočekuje PSV. Momčad iz Amsterdama ima učinak od šest pobjeda i jednog remija, uz sjajnu gol razliku 18-2. PSV je trenutačno četvrti s 14 bodova, pet manje od "kopljanika".

Željezničar - Sarajevo (nedjelja, 15.30)

Na Grbavici se igra najveći derbi bh. nogometa. Željezničar nije dobro krenuo u novu sezonu, tek je 8. sa 14 bodova, dok je Sarajevo na drugom mjestu, s dva boda manje od vodećeg Zrinjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal - Manchester United (nedjelja, 17)

Topnici su kiksali u Ligi prvaka, nakon Dinama, svladao ih je i Olympiakos, Wengerova momčad znatno si je umanjila izglede za prolaskom skupine, a u tako tmurnom raspoloženju Arsenalu na Emirates dolazi Manchester United. Ni Van Gaalova momčad nije blistala na početku, ali je sad nanizala tri pobjede za redom i zasjela na prvo mjesto Premiershipa. Proradili su i strijelci, Manchester je zabijao po tri gola na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern - Borussia Dortmund (nedjelja, 17.30)

Momčad iz Dortmunda je u zadnja dva kola pokvarila savršeni učinak, tako da ni u slučaju pobjede ne bi prestigla Bayern na vrhu koji ima sedam pobjeda u sedam kola. Guardiolina momčad uhvatila je zalet, u Ligi prvaka razbila zagrebački Dinamo, Lewandowski je u zastrašujućoj formi, u tjedan dana uoči Der Klassikera zabio je deset golova.

Atletico Madrid - Real Madrid (nedjelja, 20.30)

Real Madrid ulazi motiviran i frustriran u derbi protiv uvijek čvrstog i neugodnog Atletica kojeg u Primeri nije dobio od travnja 2013. godine. Iako su protiv Malage imali bezbroj prilika, los blancosi su odigrali tek 0:0 protiv slabašnog suparnika. Cristiano Ronaldo je za utjehu zabio dva gola na gostovanju kod Malmöa. Realov forte postala je obrana, ove sezone primili su samo jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico na Vicente Calderonu dočekuje gradskog suparnika s dva uzastopna poraza, protiv Villarrela i Benfice, no dolazak Reala iz momčadi Diega Simeonea izvlači i posljednje atome snage i želje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan - Napoli (nedjelja, 20.45)

Derbi 7. kola Serie A, igra se na San Siru, gdje Milan dočekuje Napoli. Obje momčadi igraju promjenjivo ove sezone, što potvrđuje i njihov trenutačni plasman na sredini ljestvice. Napoli je popravio formu, u zadnje tri utakmice osvojio je sedam bodova, dok je Milan počeo pobjeđivati na svom stadionu, ima dvije pobjede iz posljednje dvije utakmice na Meazzi.

PSG - Marseille (nedjelja, 21)

Parižani su veliki favoriti u 87. Le Classiqueu. Ove sezone ne znaju za poraz u prvenstvu, dok je Marseille na 15. mjestu, s 12 bodova manje od suparnika. PSG je slavio u posljednjih sedam utakmica, Marseille nije pobijedio PSG već četiri godine. No, derbiji znaju ponuditi i iznenađujući ishod...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo