'To je kap koja je prelila čašu! Što je previše, previše je'

Argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Higuain u Real Madridu nikada nije imao tretman kakav je zaslužio, smatra njegov otac Jorge Higuain.

9.6.2013.
11:05
VOYO logo

U Real Madrid je Higuain stigao 2007. godine iz River Platea, te je u 262 nastupa zabio 122 gola. Ovoga ljeta će po svemu sudeći napustiti dosadašnji klub, a to je i sam najavio početkom ovog mjeseca. Juventus se spominje kao klub u kojem bi mogao nastaviti karijeru.

"Real Madrid je Gonzalu obećao produljenje ugovora, ali se to nikad nije dogodilo. Bilo je sastanaka sa Joseom Mourinhom i Florentinom Perezom, ali se iz njih ništa nije izrodilo. U zadnjih devet mjeseci nije dobio ponudu za novim ugovorom, to je kap koja je prelila čašu. Sedam godina je moj sin u tom klubu, a nikada nije bio zaštićen i tretiran na adekvatan način. Njegovo ponašanje uvijek je bilo uzorno, ali sada želi otići. Što je previše, previše je", izjavio je Jorge Higuain, te dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Juventus i Arsenal su imali kontakte za njegov transfer. Gonzalo želi otići u europski klub u kojem će igrati glavnu ulogu i u kojem će ga cijeniti."

Madridski sportski dnevnik Marca potvrdio je u nedjeljnom izdanju pisanje engleskih kolega iz subotnjih. Gonzalo Higuain u pregovorima je s Arsenalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak se, tvrdi Marca, menadžer londonske nogometne momčadi sastao s Jorgeom Higuainom, ocem Realova napadača Gonzala, kojeg poznaje iz svojih francuskih dana: dok je Jorge igrao za Brest u sezoni 1987/88, Wenger je odrađivao prvu sezonu na klupi Monaca.

Sastanak je, prema Marci, bio plodonosan: dvojica su starih poznanika dogovorila strategiju Higuainova transfera na Emirates. Pritom će posebno biti vitalna tatina uloga, koji bi, uz Gonzalovo odlučno izražavanje želje za odlaskom, s madridskim klubom trebao ispregovarati popust pri odšteti; ugovorno je Higuain, koji je za Real vezan sve do 30. lipnja 2016. godine, dužan uplatiti odštetu od 30 milijuna eura želi li napustiti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljno izdanje Daily Maila, osim Higuaina, na Wengerovoj listi želja spominje tandem zadnjih veznjaka dortmundske Borussije: Ilkaya Gündogana i Svena Bendera. Ukupno bi u terecet pojačanja, navodi se, Wenger uložio za Arsenal nepojmljiva 62 milijuna funti. (TS)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo