JAVILA SE LEGENDA / Osvojio je SP i Premier ligu, a sada gol hoda po smrznutoj planini: -19 stupnjeva i vjetar od 100 km na sat mu ne smetaju

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Andre Schurrle bio je fantastičan nogometaš koji se rano oprostio od omiljenog sporta

17.1.2023.
10:45
Screenshot/Instagram
VOYO logo

Bio je izniman talent, igrao je u velikanima, a onda se šokantno oprostio od nogometa četiri mjeseca prije nego što je navršio 30 godina. Riječ je o Andreu Schürrleu, bivšem njemačkom reprezentativcu, igraču Chelseaja i Borussije Dortmund.

Image
A JOJ /

Suigrač našeg Brozovića se našao u centru skandala zbog crteža: Prijeti mu ogromna kazna? Kako mu je to palo na pamet

Image
A JOJ /

Suigrač našeg Brozovića se našao u centru skandala zbog crteža: Prijeti mu ogromna kazna? Kako mu je to palo na pamet

Sjajni Schürrle je s Njemačkom osvojio svjetsko prvenstvo 2014. godine te je s Chelseajem bio prvak Engleske sljedeće godine. Karijeru je počeo j Mainzu gdje je "eksplodirao" i zaradio transfer u Bayer Leverkusen. Potom se za nešto više od 20 milijuna eura preselio u Chelsea, a potom je redom igrao za Wolfsburg, Borussiju Dortmund, Fulham i Spartak Moskvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On nogometa se oprostio zbog "samoće i neprestanog nadmetanja", a sve je šokirao kada je 2020. godine zaključio karijeru. Bio je svestrani krilni napadač, iznimno brz i sa sjajnom igrom s obje noge.

Image
Foto: Profimedia

Legenda

Schürrle je ostao u sportu, svojevrsnom, ali sada na potpuno drugačiji način brine o svojem tijelu. Na svojem Instagram profilu je podijelio nekoliko fotografija i videosnimki kako se bez majice penje na smrznutu, snježnu planinu. Riječ je o ekstremnom izazovu inače popularnog Wima Hofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najteža mentalna i fizička stvar koju sam ikada napravio! U posljednjim minutama nisam osjećao ništa i morao sam pogledati duboko u sebe kako bih nastavio! Iskustvo koje nikada neću zaboraviti, -19 stupnjeva, vjetar 100 km/h puše u lice, jak snijeg i kiša. Naučio sam da smo moje tijelo i ja jači nego što sam mislio. Ako uložim svoj um i dušu, mogu sve", napisao je na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima mu se javio i bivši suigrač, legendarni napadač Chelseaja Didier Drogba: "Tjedan mode! Ponosan sam na tebe čovječe, moje tijelo bi prestalo funkcionirati odmah na početku", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo