Ostali bez dva kluba, 44 stana, 56 automobila...

Golema zapljena dogodila se u na jugu Italije.

21.4.2011.
13:56
VOYO logo

Kriminalnoj organizaciji 'Ndrangheta iz provincije Reggio Calabria, jednoj od četiri vrste talijanske mafije (uz sicilijansku Cosa Nostru, napuljsku Camoru i puljsku Sacru Coronu Unitu), država je zaplijenila imovinu vrijednu čak 190 milijuna eura te dva nogometna kluba.

Na osnovi naloga kojeg su potpisali javni tužitelj i njegova zamjenica, financijska je straža mafijaškoj obitelji Pesce, čijih je 40 članova zajedno sa šefom Salvatoreom Pesceom (50) od prošle godine u zatvoru, zaplijenila 40 poduzeća u agroindustriji, 44 stana, 4 vile, 12 automobilskih radionica, više od 60 terena, 56 automobila i 108 kamiona te dva nogometna kluba - Sapri iz istoimenog gradića i Interpiana iz Cittanove, koji igraju u talijanskog Serie D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je golema zapljena, prema ocjeni policije, znatno smanjila ekonomsku moć 'Ndranghete i njezin utjecaj jer je posjedovanje nogometnih klubova i poduzeća ujedno značilo i utjecaj na stanovništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapljena se dogodila nakon što je prvi put jedna žena iz mafijaške organizacije 'Ndrangheta surađivala s pravdom. Propjevala je Giuseppina Pesce (30), kćer mafijaškog šefa Salvatorea, iznijevši sve detalje poslovanja svoje obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo