Bjelica vodi Bijele u novu sezonu / Osječani pojačani Beljom kreću u novu sezonu: 'Već je bilo konkretnih ponuda...'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Mladi napadač je prošlu sezonu proveo na posudbi u Istri gdje je naprosto briljirao. Njegov je talent u Istri došao do izražaja i sad se vrlo ozbiljno nametnuo Bjelici kao opcija za napad. Spekulira se i o njegovoj prodaji, a proteklih dana se spominjao interes Borussije iz Dortmunda

13.6.2022.
13:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka su se jutros okupili te su počeli s pripremama za novu sezonu. Trener Nenad Bjelica je okupio 33 igrača na prvoj prozivci, a od standardnih prvotimaca nedostaju ozlijeđeni Laszlo Kleinheisler i Ivica Ivušić koji je s Vatrenima u Francuskoj. Na pripremama se pojavio Dion Drena Beljo koji je prošle godine bio treći strijelac HNL-a s 15 pogodaka koje je postigao u dresu Istre u kojoj je bio na posudbi.

Odmah na početku konferencije za medije Nenad Bjelica je otkrio za koju četvoricu igrača traži rješenje, jer ih ne vidi u kadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVA SEZONA /

Bjelica otkrio na koju četvoricu više ne računa, treći strijelac HNL-a se pojavio na pripremama Osijeka

Image
NOVA SEZONA /

Bjelica otkrio na koju četvoricu više ne računa, treći strijelac HNL-a se pojavio na pripremama Osijeka

"Nisu bili na prozivci Janjić i Ivušić te četiri igrača pod ugovorom a za koja tražimo rješenja. Radi se o Jose Antonio Caru, Merveilu Ndockytu, Talysu i Josipu Špoljariću", kazao je Bjelica dodavši kako za njih traže novi klub ili pak opciju posudbe.

Radi se na popravljanju odnosa u klubu

Nakon toga dosta se govorilo o stvarima koje su ostale nerazjašnjene iz prošle sezone kada se stekao dojam razdora unutar kluba točnije između uprave i samog trenera što se posljedično reflektiralo na rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se na popravljanju odnosa u klubu. Ja ne bi trebao biti taj koji će o tome pričati. Ja sam zadužen za sportski dio. Malo sam začuđen da ste vi s medijske strane tek shvatili da je to problem dva mjeseca prije kraja sezone, a to se događalo cijelu sezonu. Volio bih i da se oglasi i netko s druge strane tog logističkog dijela", rekao je Bjelica te onda odgovorio na pitanje kakvi su njegovi planovi te kakva je njegova budućnost u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spreman sam za rad kao i moji igrači. Do zadnjeg dana dok budem u Osijeku ja ću davati svoj maksimum. Ovo je institucija stara 75 godina i do samog kraja ću dati sve od sebe. Mene nasmijani igrači pune energijom. Ovaj klub osim što je moj posao je i emocija. Tu emociju bi volio vidjeti od svih. To je kao u bračnom odnosu kad vi dajete pune emocije a ne dobivate nazad pukne kad-tad. Volio bih da se svi mi tako punim srcem damo u NK Osijeku", izjavio je.

'Trenutno je samo Osijek u mojoj glavi'

Novinari nisu odustajali od ove teme no Bjelica je sve to u jednom trenutku prilično odlučno presjekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nikakav problem s predsjednikom ni sa vlasnikom. S predsjednikom sam razgovarao prije odmora i uglavnom smo razgovarali o igračima. Zvao me i jučer, poželio mi sreću. Nismo razgovarali o ovom drugom. Trenutno je NK Osijek u mojoj glavi. Maksimalno sam fokusiran na svoj klub, klub koji me plaća i koji me doveo. Dat ću sve od sebe da bude sve bolji do mog zadnjeg dana u njemu. Sve ovo ostalo izvan sportskog dijela me uopće ne zanima i neću govoriti o tome", zaključio je Bjelica.

Ipak odgovorio je na još jedno škakljivo pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima li NK Osijek upravu", zapitao ga je jedan od lokalnih predstavnika medija.

"Pa, ima. Ima", kazao je uz dulju stanku Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su se i trener i novinari prebacili na drugu vruću temu u Gradskom vrtu, a to je Dion Drena Beljo. Mladi napadač je prošlu sezonu proveo na posudbi u Istri gdje je naprosto briljirao. Njegov je talent u Istri došao do izražaja i sad se vrlo ozbiljno nametnuo Bjelici kao opcija za napad. Spekulira se i o njegovoj prodaji, a proteklih dana se spominjao interes Borussije iz Dortmunda.

'Ako bude potrebno, možemo prilagoditi igru njemu'

"Ne bih govorio o klubovima koji se interesiraju. Ja računam s njim da ostane kod nas. Već je bilo konkretnih ponuda, ali mi smo to odbili zasada. Ako dođe nemoralna ponuda kakvu mi za njega tražimo, sjest ćemo s njim i s njegovim ocem", kazao je Bjelica, a onda nastavio sipati komplimente na račun mladog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega jako smo sretni da se Dion razvio kako se razvio. Njegova posudba u Istru je bio pun pogodak i za nas i za njih. Ne razvije se svaki igrač na taj način. Dao je 19 golova u prvenstvu i kupu sa 19,20 godina. Ako bude potrebno možemo prilagoditi igru njemu. Iako mislim da je on igrač koji se može i prilagoditi raznim formacijama", zaključio je strateg Osijeka.

Naposljetku se osvrnuo i na potencijalne dolaske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Generalno, dovodit ćemo nekog ako nas napusti netko od stožernih igrača. Ovi dečki koji su tu su pokazali da su se spremni potući sa svima. Mislim da smo se u zimu jako dobro pojačali. Naši su ciljevi isti, opet se plasirati u Europu i sve ovo iznad je bonus", konstatirao je Bjelica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo