STRAVA I UŽAS / Osijek remizirao s Varaždinom, jezivi urlici u Gradskom vrtu zaledili mnoge: Kapetanu Varaždina pukla noga, hitno operiran

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osijek remizirao s Varaždinom, kapetanu Varaždina Igoru Postonjskom puknula noga

14.8.2022.
21:20
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

U pretposljednjoj utakmici 5. kola Hrvatske nogometne lige Osijek i Varaždin su u Gradskom vrtu odigrali 2-2.

Svi pogoci pali su u drugom poluvremenu. Poveo je Osijek u 57. minuti, a strijelac je bio Vedran Jugović. No, osam minuta poslije Varaždin je izjednačio golom Frana Brodića. U 77. minuti novo vodstvo Osječanima donio je Dion Drena Beljo, da bi u 83. minuti Karlo Perić snažnim i preciznim udarcem sa 16 metara pogodio za konačnih 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije bila oku lijepa

Prvo poluvrijeme dvoboja Osijeka i Varaždina malo je toga ponudilo kad je u pitanju ljepota nogometne igre, a najznačajniji događaj bila je teška ozljeda gostujućeg kapetana Igora Postonjskog u 24. minuti. Gradskim vrtom prolomili su se krikovi. Veznjak Varaždina zapomagao je u agoniji dok su gledatelji osječkog stadiona zanijemili.

Image
ZAPOMAGAO U AGONIJI /

Dramatični prizori u Osijeku: Gradski vrt zanijemio na urlike i šokantnu ozljedu kapetana Varaždina; Bjelica također potresen

Image
ZAPOMAGAO U AGONIJI /

Dramatični prizori u Osijeku: Gradski vrt zanijemio na urlike i šokantnu ozljedu kapetana Varaždina; Bjelica također potresen

Mijo Caktaš je bio s jedne strane, a Postonjski s druge. Obojica su išli prema lopti, Caktaš je uklizao i odbio loptu, a Postonjski je ostao s obje noge na travnjaku. Caktaš je nakon što je igrao na loptu uklizao i u suparničkog igrača koji se uz bolan jauk srušio na travu, držeći se za desnu potkoljenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć mu je ukazivana pet minuta, a onda je vozilom Hitne pomoći odvezen sa stadiona nakon što mu je stiskom ruke brz oporavak poželio osječki trener Nenad Bjelica, a putem razglasa to je učinio i službeni najavljivač. Vrijedi naglasiti kako Mijo Caktaš nije imao namjeru ozlijediti suparnika. Tu stravičnu situaciju možete pogledati - OVDJE.

Igorova noga na prvu nije odavala znakove vanjskog prijeloma, no prve informacije rekle su kako je odmah prevezen na operaciju. Zatim je stigla i potvrda. Postonjski je doživio prijelom fibule i s terena će izbivati više mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječke šanse

Postonjskog je zamijenio 18-godišnji Karlo Lusavec.

Jedini udarac unutar okvira vrata u prvom dijelu imali su Varaždinci u 40. minuti, ali je Ivušić bez većih problema zaustavio Herrerin šut s lijeve strane u bliži kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani su pred kraj prvog dijela imali dvije najbolje prilike. U 42. minuti je Nikola Janjić lijepo uposlio Caktaša u kaznenom prostoru, a napadač domaćih je snažnim udarcem sa desetak metara pogodio vanjski dio lijeve vratnice gostujućeg gola.

U prvoj minuti sučevog dodatka Janjić je dobro pucao glavom sa desetak metara, ali je lopta prošla metar od desne vratnice pa Oliver Zelenika ni u toj prilici nije morao intervenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu je Nenad Bjelica odlučio osvježiti svoju momčad. U svlačionici je ostao Kristijana Fućak, a zamijenio ga je mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler. Bjelica je pogodio s ovom izmjenom, jer je Mađar svojom energijom donio više živosti u osječkom veznom redu, a našao se i u ulozi asistenta kod vodećeg pogotka "plavo-bijelih".

Kleinheisler primio loptu na rubu kaznenog prostora

U 57. minuti je Kleinheisler primio loptu na rubu kaznenog prostora s lijeve strane. Primjetio je slobodnog suigrača u srcu kaznenog prostora i uputio precizan centaršut koji je trzajem glavom Vedran Jugović sa sedam-osam metara preusmjerio u "malu mrežu" uz lijevu vratnicu gostujućeg gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primljeni pogodak nije šokirao gostujuću momčad. Tek što je ušao u igru u 61. minuti, Noa Vugrinec se uvukao iza leđa osječke obrane, krenuo sam prema Ivici Ivušiću, ali ga je hrvatski reprezentativac svojim izlaskom s vrata natjerao da zajedno s loptom ode izvan granica igrališta.

No, to je bila najava akcije koja je završila izjednačujućim pogotkom u 65. minuti. Teklić je primio loptu na desnom boku i proslijedio ju u kazneni prostor Franu Brodiću koji je u igru ušao u četiri minute prije. Brodiću je u šut ušao osječki kapetan Mile Škorić, od kojeg se lopta odbila i u luku prešla preko Ivušića te završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači koji su u igru ulazili u drugom poluvremenu obilježili su ovu utakmicu koja je u nastavku bila mnogo sadržajnija nego u prvih 45 minuta. Rezultatska ravnoteža je trajala do 77. minute.

Karlo Perić sjajno zabio

Tada su domaći došli do udarca iz kuta. Izveo ga je Mario Jurčević i ubacio na dalju vratnicu, gdje je pažnji svog čuvara izmaknuo Dion Drena Beljo kojem nije bilo teško s nekoliko metara glavom poslati loptu u nebranjeni dio mreže. Beljo je u igru ušao samo tri minute prije, kad su on i Antonio Mance zamijenili udarni napadački dvojac Osječana, Ramona Miereza i Miju Caktaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u slučaju prvog vodstva, ni drugo domaća momčad nije uspjela dugo zadržati. U 83. minuti su Varaždinci postigli drugi pogodak. Akciju je započeo Mauritanac Ba ubacivanjem na rub kaznenog prostora, gdje je Brodić prsima spustio loptu za Karla Perića kojeg je gostujući trener Mario Kovačević koji trenutak prije poslao u igru. Perić je natkoljenicom namjestio loptu i onda snažno opalio s ruba šesnaesterca i pogodio donji lijevi kut pokraj skamenjenog Ivušića.

Obje ekipe mogle do tri boda

Do kraja dvoboja i jedni i drugi su mogli do sva tri boda. U 88. minuti je Beljo glavom poslao loptu na gredu nakon ubačaja Miloša. U sučevom dodatku je Perić mogao Varaždinu donijeti veliku pobjedu. Naletio je na loptu koju je odbio Ivušić i s pet metara mogao poslati loptu u mrežu, ali je osječki vratar nogom spasio svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani je Fiolić gurnuo Mancea u priliku, ali je udarac Bjeličinog džokera blokiran i tako je propala posljednja prilika za promjenu rezultata.

Utakmicu na stadionu Gradski vrt sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peto kolo HNL-a će zaključiti Rijeka i Slaven Belupo dvobojem na Rujevici.

Za napomenuti kako je Postonjski u veljači 2020. godine doživio također tešku ozljedu kao igrač Intera kada je na susretu protiv Lokomotive pao na lijevu nogu prilikom čega su mu puknuli ligamenti u zglobu. Također, u veljači ove godine kapetan Varaždina bodrio je sugrača Leonarda Vuka protiv Orijenta koji je teško nastradao u sudaru s golmanom Boglićem. Vuk je tada slomio obje potkoljenične kosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo mi je prvi put da sam vidio tako tešku ozljedu. Ne možeš ostati bez osjećaja u takvoj situaciji", rekao je tada Postonjski, koji je bio uz Vuka cijelo vrijeme.

Strijelci: 1-0 Vedran Jugović (57), 1-1 Fran Brodić (65), 2-1 Dion Drena Beljo (77), 2-2 Karlo Perić (83)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNL - 5. kolo
Osijek - Varaždin 2-2 (Jugović 57, Beljo 77 / Brodić 65, Perić 83)
Rijeka - Slaven B. (ned, 21.00)

Odigrano u petak i subotu:
Šibenik - Istra 1961 0-0
Gorica - Lokomotiva 3-2 (Kalik 61-11m, Fruk 66, Cruz 79 / Vasilj 9, Tuci 84)
Dinamo - Hajduk 4-1 (Baturina 61, Ademi 64, Gojak 84, Oršić 90+1 / Atanasov 45+3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica

  1. Dinamo 5 4 1 0 17-6 13
  2. Hajduk 3 2 0 1 5-4 6
  3. Lokomotiva 5 2 0 3 10-10 6
  4. Šibenik 5 1 3 1 2-2 6
  5. Gorica 4 1 2 1 5-5 5
  6. Slaven Belupo 4 1 2 1 2-5 5
  7. Osijek 5 1 2 2 5-6 5
  8. Varaždin 5 1 2 2 5-7 5
  9. Rijeka 3 1 1 1 3-4 4
  10. Istra 1961 5 1 1 3 3-8 4
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo