TURBULENTNO! / Osijek protiv fenjeraša osvojio važna tri boda u borbi za Europu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovom pobjedom Osijek je stigao na četvrto mjesto na ljestvici sa 42 boda, dva više od pete Lokomotive, dok je Rudeš uvjerljivo posljednji sa sedam bodova, 20 manje od devetog Slavena Belupa

5.4.2024.
18:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 29. kola HNL-a Osijek je kao gost na svladao Rudeš sa 3-2 (1-1).

Image
KLASIKA /

Sopić najavio Jadranski derbi pa komentirao osudu HZSN-a: 'Baš sam potresen'

Image
KLASIKA /

Sopić najavio Jadranski derbi pa komentirao osudu HZSN-a: 'Baš sam potresen'

U prvoj prvenstvenoj utakmici na stadionu SC "Rudeš" domaće je u vodstvo doveo Tomislav Mrčela (11), na 1-1 poravnao je Petar Pušić (35) da bi u nastavku Kristijan Lovrić (56, 59) s dva brza gola odveo goste na 3-1, a Mrčela (79) je svojim drugim golom ublažio poraz Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva ozbiljnija situacija na utakmici rezultirala je pogotkom, Karačić je izveo udarac iz kuta, a Mrčela je bio najviši u skoku na petercu i glavom sproveo loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola Osijek je preuzeo kontrolu igre te je to donijelo izjednačenje u 35. minuti. Mierez je na rubu kaznenog prostora primirio loptu za natrčalog Pušića koji je sa 17 metara prizemnim udarcem zatresao mrežu. Samo dvije minute potom Osijek je mogao i povesti, ali je pokušaj Bukvića zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 56. minuti kada je trener Osijeka Zoran Zekić u igru uveo Lovrića, a ovaj je odmah po stupanju na teren izveo slobodni udarac s više od 20 metara iskosa s lijeve strane i prebacio živi zid te pogodio od vratnice u mrežu.

Samo tri minute potom Lović je zabio i drugi put, Bukvić i Guedes su kombinirali na desnom krilu, uslijedila je prizemna lopta Guedesa na vrh kaznenog prostora odakle je Lovrić odmjerenim udarcem još jednom svladao Markovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je i svoj drugi gol postigao nakon suradnje Karačića i Mrčele. Ovaj put Karačić je izveo slobodni udarac, a Mrčela je skočio na 10-ak metara od suparničkog gola i opet glavom zatresao mrežu.

Ovom pobjedom Osijek je stigao na četvrto mjesto na ljestvici sa 42 boda, dva više od pete Lokomotive, dok je Rudeš uvjerljivo posljednji sa sedam bodova, 20 manje od devetog Slavena Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu je Rijeka sa 62 boda, pet manje uz utakmicu manje ima drugi Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo