SITUACIJA IZ PRVOG POLUVREMENA / Osijek je teško oštećen na Poljudu: 'VAR soba je tu mogla napraviti nešto, no ostala je tiha'

Image

Ekspert za suđenje Mario Strahonja u HRT-ovom emisiji Stadion komentirao je spornu situaciju

22.10.2023.
22:12
VOYO logo

U derbi utakmici, ujedno i posljednjoj 12. kola HNL-a, nogometaši Osijeka osvojili su sva tri boda na Poljudu gdje su pobijedili Hajduk 2-0 (0-0).

Image
GUBI PODRŠKU NAVIJAČA /

Leko se osvrnuo na povike o odlasku: 'Svi znamo težinu dresa, budi frajer, stavi muda na stol'

Image
GUBI PODRŠKU NAVIJAČA /

Leko se osvrnuo na povike o odlasku: 'Svi znamo težinu dresa, budi frajer, stavi muda na stol'

Osječani su oba pogotka postigli u nastavku ogleda, a povratnik na trenersko mjesto tog prvoligaša Zoran Zekić tako je u prvenstvenoj premijeri ostvario veliki rezultat. Petar Brlek je bio strijelac u 46. minuti, dok je Nail Omerović u 74., uz pomoć domaćeg vratara Lučića, postavio konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je ostao na drugom mjestu s dva boda manje od vodeće Rijeke. Osijek je također ostao na svojoj poziciji, na petom mjestu. Ima bod manje od Dinama i Gorice te tri manje od Splićana.

U 45. minuti Zvonimir Šarlija, koji je već imao žuti karton zbog prekršaja kojim je spriječio Miereza da ne ode u kontru, imao je novi grubi kontakt s istim igračem, ali je sudac Fran Jović smatrao da domaći branič ne zaslužuje drugi žuti, odnosno crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'VAR soba je tu mogla napraviti nešto, no ostala je tiha'

Ekspert za suđenje Mario Strahonja u HRT-ovom emisiji Stadion komentirao je spornu situaciju:

"Svaki derbi ima svoju težinu. Jović nije loše kontrolirao utakmicu, pripremio se na ovakvu igru. U 20. minuti propustio je Caktašu dati žuti karton zbog udaranja Melnjaka, bilo je tu još nekih situacija, Najveći problem je bila 45. minuta, u kojoj je sudac zaostao i nije najbolje vidio kontakt Miereza i Šarlije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mierez je išao vrlo brzo i vjerojatno bi ga prestigao. Bila bi to vjerojatno izgledna prilika za gol. Prekršaj je ovo isključivo za žuti karton. VAR soba je tu mogla napraviti nešto, no ostala je tiha", objasnio je Strahonja.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo