VIDEO: / Izbili žestoki protesti nakon poteza Luke Modrića

Osasuna i Real Madrid odigrali su u Pamploni 2:2 u susretu 16. kola španjolskog prvenstva.

14.12.2013.
19:11
VOYO logo

Osasuna je prekinula niz 'kraljeva' koji su prije ove utakmice slavili u pet uzastopnih ligaških ogleda. No, ako netko može žaliti za rezultatom, onda je to samo Osasuna, koja je dvama golovima Oriola Riere u 16. i 39. minuti povela s 2:0, a kapetan gostiju Sergio Ramos je u 44. minuti dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Riera je oba gola postigao s glavom, te je postao prvi igrač koji je u prvenstvu na istoj utakmici zabio Real Madridu dva pogotka s glavom, nakon što je to učinio Juanma u dresu Deportiva 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sergio Ramos je, pak, onaj drugi žuti karton dobio jer je u žaru borbe bez lopte udario laktom Roberta Torresa. Ramos je očito bio uvjeren da nije zaslužio taj karton, odnosno da nije namjerno udario suparničkog igrača, pa je sucu sarkastično zapljeskao nakon što ga je ovaj isključio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je Ramosu već 18. crveni karton u dresu Real Madrida u karijeri, po čemu je neslavni klupski rekorder.

Odmah nakon njegovog isključenja, Isco je lijepim pogotkom iz daljine smanjio rezultat na 2-1. Do izjednačujućeg pogotka gosti su stigli u 80. minuti, kada je nakon dobrog ubačaja Isca glavom zabio Pepe. Minutu prije toga zbog drugog žutog kartona je iz igre morao Osasunin veznjak Francisco Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić za goste je igrao do 65. minute. U 18. minuti driblingom se u suparničkom kaznenom prostoru oslobodio Arribasa koji ga je zaustavio prekršajem. Sudac nije pokazao na bijelu točku, što je izazvalo žestoke proteste Realovih nogometaša, dok su domaćini hrvatskom veznjaku održali bukvicu zbog, kako smatraju, simuliranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ab4y04ZGMq0

Cristiano Ronaldo odigrao je u Pamploni 150. ligašku utakmicu za Real Madrid. U ovoj utakmici nije bio strijelac, ali je u tih 150 dvoboja postigao 163 gola protiv 27 momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Reala Carlo Ancelotti je nakon utakmice komentirao novi crveni karton Ramosa i povlačenje Modrića s travnjaka.

"U tom trenutku sam pokušao shvatiti taj crveni karton, ali nisam mogao. I kasnije sam ga pokušavao shvatiti i opet nije išlo. Ne volim nikako komentirati suce, ali taj crveni je po meni bio gruba pogreška. Prvi žuti koji je Ramos dobio je također bio greška", rekao je Ancelotti kojeg su španjolski novinar upitali i zašto je relativno rano (u 65. minuti) zamijenio hrvatskog nogometaša Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka nije bio posve spreman. Dobio je udarac u Kopenhagenu, u utakmici Lige prvaka", dodao je Talijan.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo