dan nakon pobjede / Oršić za RTL: 'Benfica će u Lisabonu napasti i tu nam se nudi prilika iz kontranapada'

Dan nakon susreta, naš Marko Vargek porazgovarao je s veznjakom Dinamo Mislavom Oršićem

8.3.2019.
19:55
VOYO logo

Dinamo slavi jednu od najvaćih pobjeda u klupskoj povijesti. U prvoj utakmici osmine finala Europske lige na Maksimiru je pao portugalski velikan Benfica.

Utakmica je odlučena u 37. minuti nakon što je Bruno Petković pogodio iz kaznenog udarca. Uzvrat u Lisabonu je za tjedan dana, a Nenad Bjelica je uvjeren u prolaz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon susreta, naš Marko Vargek porazgovarao je s veznjakom Mislavom Oršićem. 

Mislave, pobijedili ste veliku momčad, najefikasniju momčad Europske lige koja jučer nije bila efikasna. Za vas ove sezone ništa nije nemoguće? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrali smo stvarno sjajnu utakmicu od početka do kraja, osim te jedne šanse koju su oni stvorili na otvaranju susreta. Nismo im dozvolili ni jedan opasan šut prema golu. Zabili smo iz penala i presretni smo zbog pobjede, motivirani idemo u Lisabon i vjerujemo da možemo proći dalje.

Vjerujem da ste jučer bili jako zadovoljni nakon pobjede u svlačionici. No koliko se pričalo i koliki je žal ostao za promašenim prilikama kojih je bilo? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, šteta što nismo zabili, ali ne žalimo previše. Bitno da smo ostvarili taj pozitivan rezultat na našem terenu, imamo prednost za uzvrat i možemo proći dalje.

Dobar je rezultat je 1-0, Benfica mora jurnuti, a pogodak Dinama otvara vam vrata raja? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, Benfica će sigurno napasti uz podršku svojih navijača. Ali ostati će puno prostora iza njihovih leđa i pokušat ćemo ih ugroziti kontrama što je naša najveća šansa.

Tko ili što je najveći razlog ovakve Dinamove transformacije ove sezone? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi znaju, to je taj momčadski duh. Svih 11 igrača igra skupa obranu i napad i to nam se uvijek vrati. U svakoj utakmici iskoči neki drugi igrač i na kraju uvijek pobjeđujemo. Tako ćemo igrati i u Lisabonu i nadamo se prolazu.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo