NEREDI U TORINU! Uoči utakmice došlo do okršaja policije i 'zamaskiranih Hrvata': / Bačen suzavac, radio i vodeni top

Image

Bad Blue Boysi u srijedu su okupirali Torino i gradski trg Piazzu San Carlo, a uoči utakmice došlo je i do nereda.

7.12.2016.
18:13
VOYO logo

Prema pisanju talijanskog Corriere Dello Sporta, u Torinu je došlo do nereda uoči utakmice Juventusa i Dinama. Talijani javljaju kako je manje od dva sata uoči dvoboja došlo do prvih ozbiljnijih nemilih scena u gradu.

Prvi incident se, navodno, dogodio na jednom od glavnih torinskih trgova, San Carlu kada su navijači Dinama zapalili nekoliko baklji i dimnih bombi, te počeli bacati petarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Užarena atmosfera

Nakon toga, karabinjeri su navijače Dinama otpratila do ulice XX Settembre gdje su autobusima prevezeni na Juventusov stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne zna točan broj uhićenih

"Policija je bacila suzavac i primjenila upotrebu sile prema dvjestotinjak zamaskiranih Hrvata", piše spomenuti medij osvrčući se na situaciju ispred stadiona koja se dogodila poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od navijača zagrebačkog kluba, prema izvještavanju Talijana, uhićeni su u spomenutom sukobu kod stadiona, ali još uvijek im se ne zna točan broj.

Isto tako, Corriere Dello Sport spominje i kako su navijači Dinama u Torinu prije ovog sukoba s policijom navodno napali pristalice Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sukobili se Boysi i tzv. 'plaćenici'

Gazzetta delo Sport javlja, pak i kako je ispred stadiona navodno došlo do sukoba između Boysa kojih je u Torino stiglo oko tisuću i frakcije navijača bliskih Zdravku Mamiću, tzv. 'plaćenika'.

Oko 19 sati, naime, Dinamovi navijači naletjeli su na skupinu Juveovih pristalica, a policija je spriječila njihov sukob, piše isti list i dodaje da je tada stigla druga skupina Dinamovih navijača koji su se sukobili s rivalima iz suprotstavljene frakcije BBB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Navijači Dinama u Italiju su došli kako bi dali podršku svojim Modrima u posljednjoj ovosezonskoj utakmici u skupini H Lige prvaka protiv jedne od najboljih momčadi Europe, talijanskog prvaka Juventusa (20.45).

PRIJETI IM NEGATIVNI REKORD: Dinamo u ‘nemogućoj’ misiji kod talijanskih prvaka

Jake mjere osiguranja na ulicama Torina

Na ulicama Torina, posebno na prilazima Piazzi San Carlu i stadionu Juvea, bile su raspoređene jake policijske snage. Boysima je bio osiguran prijevoz gradskim autobusima do stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Piazzi San Carlo do trenutka sukoba nalazilo se oko 500-tinjak navijača Dinama.

Bili su raštrkani po kafićima i klupama i kratili vrijeme do susreta. Sve je iz zraka nadgledao helikopter koji je nadlijetao prostrani trg Piazzu San Carlo, inače odmilja zvani "dnevni boravak Torina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo