OPLJAČKANI I OSRAMOĆENI: / Srpski kriminalci su prvi napali hrvatske navijače!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
17.10.2015.
8:00
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nikad mira na toj Malti, uvijek neki problemi, a što se zapravo dogodilo prilikom gostovanja Vatrenih otkrio je jedan od pritvorenih navijača Denis Danilović.

"Da su hrvatski novinari upitali bilo kojeg navijača koji se vratio sa Malte, znali bi da je grupa srpskih zaštitara, točnije bivših kriminalaca koji su se sakrili na Malti od srpskog zakona, u tri dana tri puta napala državljane Hrvatske. Prvi puta bilo je u nedjelju kada su napali šestoricu Osječana, drugi puta u ponedjeljak kada su napali četiri navijača iz Rijeke (zbog tog incidenta smo i završili u zatvoru), i treći puta u utorak, kada su tri Riječana završila sa opeklinama trećeg stupnja zbog pokušaja guranja baklje u usta, vanjskog prijeloma nožne kosti zbog udarca teleskopskom palicom, te prijelomom ruke", krenuo je u svoju ispovijest Danilović i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željeli pobiti Hrvate

"Četvorica Riječana zabavljali su se u klubu, kada im je prišao jedan od zaštitara i počeo ih ispitivati odakle dolaze, koliko ih ima, idu li na utakmicu itd. Nakon što su Riječani odbili odgovoriti na pitanja, zaštitar se udaljio i počeo telefonirati. Primijetivši da se zaštitari okupljaju, Riječani su napustili klub i krenuli prema hotelskoj sobi. Uskoro ih je dostigla i okružila grupa od otprilike 20-30 zaštitara s teleskopskim palicama, suzavcima i bokserima, a Riječani su, ne bi li se zaštitili, stali na vrata kafića naoružavši se s pivskim bocama. Pošto su zaštitari nasrnuli na njih, da bi se obranili Riječani su ih počeli gađati s bocama. Vođa malteških Grobara pod imenom Aleksandar mahao je teleskopom i vikao da neće izaći živi sa Malte, te da će ih pobiti."

Šestorica Varaždinaca je priskočila u pomoć Riječanima, ali oni su završili i u pritvoru nakon dolaska policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Lisicama zavezani za stepenice i klupicu, proveli smo noć bez ikakvih prava na poziv, vodu, hranu i slično. Ujutro su uzeli našu izjavu i prebacili nas u istražni zatvor gdje smo proveli ostatak od 48 sati, koliko su nas imali pravo držati. Pošto nas vise nisu imali pravo držati u istražnom pritvoru, odveli su nas na sud, gdje su nam rekli da ćemo dobiti između 1 i 4 godine zatvora. Kada smo to čuli, možete samo zamisliti koliko smo jadni bili, i u tom trenutku smo odlučili da želimo odvjetnika. Odvjetnik je trebao biti besplatan, no uzeo nam je 600 eura. Nakon što nam je uzeo 600 eura, rekao nam je da svaki od nas mora platiti 1000 eura do drugog dana i priznati da smo krivi, ili idemo na sud koji će vjerojatno biti za par mjeseci, te koji ćemo morati čekati u zatvoru. Složili smo se da ćemo probati skupiti novac i priznati krivnju, iako smo mi bili ti koji su napadnuti. Nikoga nije zanimala naša strana priče."

Sramota u sudnici

"Ušli smo u sudnicu, gdje je odvjetnik pozvao na stranu sutkinju i glavnog inspektora policije, a oni su se dogovorili udaljeno od novinara da će novac riješiti sve. Strpani smo u maricu veličine Caddya, te uz ludu vožnju leteći po marici, u mraku smo morali nazvati svoje obitelji, prenijeti im broj računa i objasniti im situaciju. Nakon suda odveli su nas u zatvor, ali ovaj puta nije bio istražni. Kao prave kriminalce, podijelili su nas po sektorima i svatko je proveo sljedeća 24 sata sam, okružen ubojicama, dilerima i lopovima svih nacionalnosti", istaknuo je Denis i otkrio gdje je završio njihov novac:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi dan u 2 sata poslijepodne, čekalo nas je suđenje . Na suđenju ovog puta, iako se donosi odluka o naše sljedeće 4 godine života, nije bilo prevoditelja. Odvjetnik je došao sa kuvertom u kojoj je bio novac, koji je na svu sreću legao na vrijeme na račun i mi smo bili oslobođeni. Novac su nakon suđenja podijelili odvjetnik, sutkinja i inspektor. Kasnije smo saznali da to nije ništa novo na Malti, već da godinama tako zaštitari, zajedno sa policijom i tužiteljstvom, okreću lovu na strancima. Također smo saznali da su nam svakome za 3 dana u zatvoru trebali odbiti od kazne 200 eura, međutim očito su i to pokupili."

Cijeli tekst pročitajte na portalu Nogometplus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo