Opet nabio komplekse Mourinhu: 'Oporavit će se!'

'Nikad nismo došli na Santiago Bernabeu bez igre, a tako je bilo i ovaj put.

11.12.2011.
13:42
VOYO logo

Josep Guardiola dobio je osmu utakmicu protiv Real Madrida otkako je, u ljeto 2008. godine, preuzeo Barceloninu momčad. S druge strane, Jose Mourinho izgubio je od katalonskog velikana osmu utakmicu u karijeri. Nitko mu nije nanio toliko poraza u karijeri...

Guardiola se nakon velike pobjede u derbiju 17. kola Primere na Santiago Bernabeu ponašao ponosno, ali skromno i nimalo maliciozno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nismo došli na Santiago Bernabeu bez igre. Uvijek je moja momčad ovdje stvarala prilike. Tako je bilo i ovaj put. Pokušali smo i uspjeli. Oduševljen sam predstavom svojih igrača. U životu morate izabrati da budete hrabri. Ili vrlo hrabri", kazao je gostujući trener.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xmwic2 Na upit o katastrofalnoj pogrešci golmana Victora Valdesa, koji je poklonio domaćima gol u 22. sekundi dodavši loptu u noge Angelu di Mariji, Guardiola je odgovorio. "Pogreške se događaju. Ono što je meni bitno jest da je Valdes i nakon toga nastavio igrati kao da se ništa nije dogodilo. To pokazuje njegovu snagu, ali i snagu momčadi", kazao je trener Barcelone koji je Mourinhu i Realu poslao poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Real će se oporaviti!", izjavio je Guardiola, dok je Mourinho poručio kako je Barça ovaj put imala više sreće:

"Moji su nogometaši tužni ali sasvim opušteni. Prvo je poluvrijeme bilo uravnoteženo, no Barcelonin je drugi gol bio plod čiste sreće, odnosno naše nesreće. Ništa više. Nakon toga Barcelona je imala psihološku prednost. Postali su sve točniji i precizniji u svojim kratkim odigravanjima što je oobičajeno za momčad koja povede. Sreća je također odigrala veliku ulogu jer je Cristiano Ronaldo pri našem 1:0 vodstvu imao sjajnu priliku za 2:0. On iz takvih situacija obično ne promašuje", tvrdi Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće subote Real gostuje kod Seville na Sanchez Pizjuanu. S obzirom na to da je Barcelona unaprijed odigrala utakmicu 17. kola zbog odlaska na Svjetsko klupsko prvenstvo, Madriđani bi s jednim osvojenim bodom ponovno stekli prednost nad rivalom. "Imamo tu utakmicu u našim rukama. Pobijedimo li u Sevilli, opet ćemo pobjeći Barçi na tri boda. To i jest razlog zašto jesmo opušteni", zaključio je Mourinho, koji je pokazao sportski fair play rukovavši se uoči početka utakmice s Barceloninim pomoćnim trenerom Titom Vilanovom, s kojim je imao ružan okršaj u kolovozu tijekom dvoboja Superkupa.

"Njihov je drugi gol odredio utakmicu i zasigurno je djelovao na nas. No, pred nama je još više od 20 prvenstvenih dvoboja i zato nema nikakvog razloga da se opterećujemo Barcelonom. Ovaj nas poraz boli zato jer smo imali sjajnu seriju od 15 pobjeda zaredom, a također i zato jer je došao na Santiago Bernabeu", izjavio je vratar Reala Casillas, a Sergio ramos dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"El Clasico je posebna utakmica i zato jako boli ovaj poraz. Više nego u bilo kojoj drugoj utakmici. Imali smo lijepu priliku povesti 2:0. Ovaj put nismo imali sreće s realizacijom. Barcelona je svoje prilike iskoristila i odnijela bodove", tužan je bio Ramos, dok su igrači Barcelone slavili.

"Odigrali smo 70 minuta sa samo trojicom u obrani. Učiniti tako nešto na Bernabeuu puno govori o našoj momčadi! Ovo je vrlo poseban dan za mene. Prvo poluvrijeme je bilo teško, ali u drugom smo pokazali veliku predstavu", rekao je 24-godišnji vezni igrač koji je zabio prvi put u El Clasicu, dok je Vratar Valdes izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedna velika pobjeda na stadionu Santiago Bernabeu. I dalje stvaramo povijest! Hvala mojim suigračima, ali i našim sjajnim navijačima koji su nas došli bodriti. Sada idemo na Svjetsko prvenstvo klubova po naslov prvaka", poručio je Valdes.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo