Opasan posao: Davali im po 10.000 eura i dizali milijune!

Međunarodni nogometni savez istražuje više od 300 utakmica za koje se sumnja da su namještane, a FIFA sumnja da su u te afere suci bili izravno upleteni.

6.5.2011.
16:54
VOYO logo

Kako piše Daily Telegraph, organizatori namještanja utakmica na taj su način zaradili više stotina milijuna dolara u azijskim kladionicama.

"Organizatori prevara trošili su i po 300.000 dolara kako bi namjestili određeni rezultat u prijateljskim utakmicama reprezentacija. Time su ostvarivali značajan profit na svakom od tih dvoboja", izjavio je FIFA-in šef sigurnosti Chris Eaton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlenici najmanje šest nacionalnih saveza su pod sumnjom da su sudjelovali u prijevari koja se vodila uglavnom iz Malezije i Singapura. FIFA strahuje i da bi na udaru mogla biti dva njena ovogodišnja natjecanja, Svjetska prvenstva uzrasta do 17 i uzrasta do 20 godina.

Osim reprezentativnih dvoboja sumnja se da je namješteno nekoliko susreta Europske lige, zatim utakmice u njemačkim i finskim ligama. Sumnja se u namještanje rezultata u prijateljskim utakmicama Kuvajta, Jordana, Bolivije, Latvije, Bugarske, Estonije, Malezije i Zimbabvea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo