'ODRIČEMO SE PUNO TOGA U ŽIVOTU' / One često igraju bolje od dečki, a o najvećem nogometnom stereotipu nam govore: 'Nije ugodno kad tako nešto čujemo, malo više podrške ne bi bilo na odmet'

Image
Foto: Screenshot

Bili smo na 'Vatrenom' ponedjeljku

5.9.2023.
7:01
Screenshot
VOYO logo

Bio je to dan za pamćenje, posebno za one najmlađe jer su mogli gledati i zatražiti autogram od svojih nogometnih idola, a to je najvažnije. U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza jučer je na parkiralištu zagrebačkog trgovačkog centra City Center one West održan cjelodnevni događaj Vatreni ponedjeljak, na kojemu su se hrvatski reprezentativci družili s brojnim navijačima i odmjerili snage u uličnom nogometu.

Image
VELIKI PRIJATELJI /

Na druženje s Modrićem i ekipom stigao i bivši Vatreni: Odmah je potražio stare suigrače iz Dinama

Image
VELIKI PRIJATELJI /

Na druženje s Modrićem i ekipom stigao i bivši Vatreni: Odmah je potražio stare suigrače iz Dinama

Jedinstvena prilika i trenuci za pamćenje

Bila je to jedinstvena prilika u novom okruženju i na malom terenu vidjeti hrvatske nogometne majstore kao što su Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić i ostale zvijezde Vatrenih, a Net.hr je bio na licu mjesta i prosustvovao vatrenom ludilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa "Bubašvabe" u kojoj su igrali Andrej Kramarić, Borna Sosa i Lovro Majer pobjednik je "Street football powered by PSK”, turnira u uličnom nogometu koji je u sklopu "Vatrenog ponedjeljka" odigran pred tisućama navijača. U finalu su dečki svladali velemajstore iz veznog reda - Luku Modrića, Matea Kovačića i Marcela Brozovića. Kako su i najavili, na terenu su svi "grizli" protiv svih, tako da sportskih uzbuđenja nipošto nije nedostajalo.

Cjelodnevni događaj

Bio je to cjelodnevni događaj za navijače s nizom zanimljivih sadržaja, a vrhunac je bio okršaj hrvatskih reprezentativaca u uličnom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovala je cijela reprezentacija, igrali su svi osim Joška Gvardiola, Domagoja Vide, Borne Barišića, te Nikole Vlašića, a kao pojačanja pridružili su se i Vedan Ćorluka, Ivica Olić, te Mario Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojke oduševile potezima

Osim muškaraca, na terenu smo mogli vidjeti i nogometašice koje su odigrale utakmice između sebe i možemo vam samo reći da su nas djevojke iznenadile potezima i vještinama. S nekima smo uspjeli i porazgovarati. Ana Bartolović igračica je ŽNK Dinamo. Nakon što je pokazala što zna, najmlađi su je, po završetku utakmice, doslovno okružili sa svih strana zbog autograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo me opsjedaju klinci, ali to je slatko. Odličan je dan za hakl tri na tri i vjerujem da će poslije biti još više ljudi, jer nam dolaze vatreni dečki. Inače, nogometom se bavim preko deset godina. S dečkima sam krenula igrati sa sedam godina negdje", rekla nam je Ana Bartolović.

'Nadamo se da će se percepcija prema ženskom nogometu promijeniti'

O stereotipima da je nogomet samo sport za dečke, Ana navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikom nije ugodno kad tako nešto čuje, pogotovo nama koje se bavimo nogometom. Nadamo se da će se to promijeniti, a što se tiče penala Dinama protiv Osijeka, oba su bila čista k'o suza", govori nam Ana, dok nam je nakon nje, njezina nogometna kolegica iz ŽNK Agram, 25-godišnja Melani Mihić rodom iz Davora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cure su grublje'

Posebno nam je Melani naglasila kako se radi o rodnom mjestu i Ivice Olića. Ona je sa 4 godine počela s dečkima igrati nogomet i danas se njime bavi. Tvrdi da se s nogometom neće nikad prestati baviti.

"Kad bi gledatelji malo došli pogledati ženski nogomet, kad bi se to više medijski eksponiralo, vidjela bi se razlika. Cure su grublje i stvarno bude zanimljivih utakmica. Mislim da bi gledatelji puno više uživali, barem isto kao kad gledaju muški nogomet. Kad se igraju europska i svjestak natjecanja, na turnire žena dolazi puno ljudi, pune su tribine. To je dovoljan dokaz da žene itekako mogu igrati nogomet. Tome se ne treba raditi razlika. Koliko su muški predani nogometu, toliko su i žene. Kao i dečki i žene se odriču puno stvari u životu da bi postigle ono što, u biti, žele - biti profesionalne nogometašice. Ženama bi trebalo dati više podrške."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što su nam još cure rekle pogledajte u priloženim Facebook streamovima.

Fantastične borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo