Dobra vijest za Hrvatsku: Vatreni je spreman!

Ivica Olić i Gordon Schildenfeld u ponedjeljak su odradili konferenciju za novinare u kampu naše reprezentacije. Već se polagano i broje sati do četvrtka i početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.

9.6.2014.
17:01
VOYO logo

"Odradio sam prvi trening poslije ozljede, sve je prošlo bez boli. Sve je super, dobro se osjećam. Moje je da radim, da dam sve od sebe. Maksimalno sam spreman, a izbornik će odlučiti tko će u prvu postavu. Budem li to ja, nema razloga da ne odradim svoj posao kako treba", kazao je Schildenfeld, koji je ovih dana imao zdravstvenih problema:

"Prvi dan mi nije bilo svejedno, ali već idući sam osjetio da je bolje i da nije toliko strašno. Svi imaju san zaigrati na Svjetskom prvenstvu, naravno da sam sretan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oči cijelog svijeta bit će u četvrtak u Sao Paulu na Corinthians Areni, postoji li pritisak?

"Iskusna smo momčad i nemamo problema s nervozom. Igrali smo već velike utakmice i jedva čekamo početak. Poštujemo Brazil, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati. Pritisak je na njima, igraju kod kuće i žele trofej. Mislim da taj pritisak neće previše utjecati na njih, ali nadam se da možda malo ipak hoće. Utakmica s Brazilom bitna je i zbog stanja uma", kazao je Schildenfeld i kako donosi službena stranica HNS-a zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brazilski su napadači odlični, ali s izbornikom smo vježbali taktiku kako ih zaustaviti. Osim toga, mi uz Modrića imamo i druge kvalitetne igrače. Zaustave li Brazilci njega, imat ćemo još opcija."

Prošlo je više od 12 godina od posljednje naše pobjede na SP-u. U Japanu je pala Italija, Ivica Olić je bio strijelac u velikoj pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već je prošlo 12 godina? Sjećam se kao da je bilo jučer. Nakon Italije put u drugi krug nam je bio otvoren, a onda smo izgubili od Ekvadora, dvostruko lošije momčadi od nas", objasnio je Olić.

Napadač Wolfsburga je ostao bez cimera, nema Josipa Šimunića iz znanih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki dan se čujemo. Žao mi je što ga nema, izgubio sam partnera za belu. Bio mi je cimer. Ali, daje nam podršku, kao da je ovdje s nama", poručio je Ola koji je kroz karijeru igrao s brojnim Brazilcima. Jednog je istaknuo.

"Luiz Gustavo iz Wolfsburga je čudo. Atipičan Brazilac, on je zapravo Nijemac. Svaki trening ide sto na sat, što je atipično za Brazilce. U igri se potpuno podredi kolektivu, što opet nije karakteristika Brazilaca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u četvrtak čeka jako težak posao, ali Olić se ne brine.

"Sjetite se Njemačke 2006. Svi su tada pričali da je to najači Brazil svih vremena, pa smo imali dosta šansi, mogli smo i pobijediti. Budite sigurni da ćemo opet imati svoje šanse, a ja sam siguran da će barem jedna lopta završiti iza leđa njihova golmana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo