'Hvala Bogu, Srbiji ne igra najbolji igrač!'

Ivica Olić igra posljednjih tjedana kao preporođen u njemačkom prvoligašu Wolfsburgu. U zadnje tri utakmice zabio je pet golova i ponovno vratio povjerenje u svoje mogućnosti.

19.3.2013.
12:09
VOYO logo

"Trener me bacio na poziciju 'lijevog beka', gol sam mogao vidjeti jedino - dalekozorom. Igra na lijevom boku, daleko od gola, nje moja prirodna pozicija, a Wolfsburg nije Bayern da stalno napada, Wolfsburg se uglavnom brani. No, kada sam premješten na svoje pravo radno mjesto, u napad, na zadnje tri utakmice zabio sam pet golova. Nisam zaboravio tu vještinu, još nisam za “rezalište”. Trener je shvatio da je bio u zabludi i obećao da više neće sa mnom 'krpati rupe'", izjavio je Olić za Sportske i dodao kako je "Nikada nisam bio zdraviji, zadnja četiri mjeseca nisam izostao niti s jednog treninga".

I Olić je svjestan najveće vrijednosti srpske reprezentacije. Orlovi imaju jednu od ponajboljih obrana (Ivanović, Nastastić, Subotić, Kolarov) koju će biti teško probiti čak i takvim majstorima kao što su Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbi imaju možda i najbolju obrambenu liniju, dok Hrvatska ima najbolji napad. Hvala Bogu, ne igra im najbolji obrambeni igrač Nemanja Vidić. Osim što je perfektni obrambeni igrač, jedan od najboljih na svijetu, on je bio i lider te momčadi i to što se oprostio od reprezentacije naš je veliki plus. Ivanovića znam dok je još igrao za moskovski Lokomotiv, a ja za CSKA. Igrao sam već protiv njega, on je vrlo, vrlo ozbiljan igrač. No, kad ste me već potegnuli za jezik, snaga momčadi ne može se mjeriti samo po snazi obrane, u nogometnoj igri najvažniji je napad, i bez obzira koga izbornik poslao na teren, naš napad može slomiti svaku obranu. Naša najveća snaga je momčadski duh, 'team spirit', možemo se nadmetati sa svakom reprezentacijom na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić ima recept za Srbiju, u njegovom stilu...

"Treba pokušati presingom, na to će nas 'nagovarati' i publika, tko će čekati gol u 90. minuti. Nećemo čekati, Srbi su, ipak, mlada reprezentacija, kojoj neće biti jednostavno izdržati pritisak u maksimirskoj areni. Ma što oni govorili i kako se hrabrili, atmosfera je naša prednost. Odigrao sam puno utakmica “biti ili ne biti”, sudbonosnih i povijesnih, ali, bez obzira na činjenicu da ovo nije obična utakmica, trebamo je shvatiti kao meč koji vrijedi tri boda, a pobjeda znači korak bliže Brazilu. U komfornoj smo situaciji, mi u petak ništa ne moramo, osim što ne smijemo razočarati navijače. Četiri dana kasnije igramo jednako važnu utakmicu u Walesu, koja također vrijedi tri boda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo