34-godišnjem Oliću se upravo dogođa možda i najgori scenarij

Ivica Olić još uvijek nije riješio pitanje nastavka karijere.

24.3.2014.
13:47
VOYO logo

Hoće li sljedeće sezone Olić nositi dres Wolfsburga ili Stokea još uvijek nije poznato, a ostaje za vidjeti i kakav status će Olić imati do kraja sezone u Wolfsburgu što bi mogla biti i ključna stvar u konačnoj odluci.

U Wolfsburgu su se odlučili nakon kratke zimske stanke "gurati" Nizozemca Basa Dosta kojeg su doveli kao pojačanje. Iako on još uvijek nije u potpunosti opravdao taj transfer, Olić je završio na klupi. A to je možda i najgora stvar koja se može dogoditi 34-godišnjem nogometašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ranije sam mislio kako ću ostati u Wolfsburgu. Međutim, odjednom sam se našao van prve momčadi i nisam baš zadovoljan trenutnom situacijom", priznao je Olić za kojeg je veliki interes pokazao Stoke.

//www.youtube.com/embed/KkSFW2Ur_NU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoke je još tijekom zimskog prijelaznog roka htio dovesti Olu, međutim njegova ponuda je glatko odbijena i Englezi su obećali kako će se ponovno javiti na ljeto. Olićeva želja je okušati se i u engleskom nogometu, no obitelj je zadovoljna u Njemačkoj i preferira ostanak u Wolfsburgu. U svakom slučaju, neizvjesnost oko Olićeve budućnosti i dalje traje.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić i dalje važe opcije koje mu se nude za nastavak karijere. Dvije trenutno najrealnije opcije su produljenje s Wolfsburgom ili transfer u Stoke City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od razloga zašto Olić premišlja oko produljenja s 'Vukovima' je ta što trener Dieter Hecking u drugom dijelu sezone forsira Basa Dosta ispred njega.

"Bio sam malo iznenađen što ne igram jer sam bio najbolji klupski strijelac i igrao sam dobro za reprezentaciju. Mislio sam da bi bila dobra prilika otići u Englesku u mojim godinama, ali djeca su očajno željela da ostanemo u Njemačkoj, pa sam rekao da ću malo pričekati i dati si vremena", rekao je Olić za NDR televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku će svakako donijeti odsad pa do kraja bundesligaške sezone. Plasman u Europa ligu sljedeće sezone mogao bi utjecati na njegovu odluku. Nakon 26 kola drže šesto mjesto koje vodi u Europa ligu, ali sedmoplasirani Mainz ima isti broj bodova. 'Vukovima' u utorak predstoji gostovanje kod Werdera, dok u subotu dočekuju Eintracht iz Frankfurta.

"Imamo težak tjedan ispred nas i igrači su usredotočeni na to. Nakon toga ću biti sigurniji u to gdje želim igrati sljedeće sezone. Stvari u ligi izgledaju prilično dobre, te i dalje imamo dobre šanse." Njemački dvotjednik Kicker nije bio blagonaklon prema hrvatskim nogometašima u sklopu 26. kola tamošnje Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelca jedinog pogotka u kolu minulog vikenda, Ivicu Olića, Kicker je nagradio trojkom (1 najbolja, 6 najslabija ocjena), baš kao i napadača minhenskog Bayerna Marija Mandžukića. Olić je zabio pogodak za svoj Wolfsburg u domaćem remiju protiv Augsburga. Pogodak Olića stigao je u završnici dvoboja, a isti je Vukovima donio bod. Na istoj je utakmici drugi Hrvat u redovima Wolfsburga, Ivan Perišić, zaradio mizernu peticu.

Mandžukić je s Bayernom gostovao u Mainzu, a susret je napustio u 81. minuti pri rezultatu 0-0. Bayern je minutu nakon njegovog izlaska zabio prvi, a četiri minute kasnije i drugi pogodak za pobjedu 2-0, kojom je došao na milimetar od obrane naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV je kao gost poražen kod Stuttgarta (0-1), a hrvatski reprezentativni dvojac, Milan Badelj i Ivo Iličević, nagrađen je ocjenama četiri, odnosno pet.

Spomenimo i da se po prvi puta ove sezone bosansko-hercegovački nogometaš Mensur Mujdža našao u momčadi kola, a to je zaslužio odličnom igrom u pobjedi svog Freiburga protiv Werdera iz Bremena (3-1). Mujdžu je Kicker nagradio ocjenom 2.5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo