OKUPLJANJE VATRENIH / Zlatko Dalić: 'Zvat ću nekog s pretpoziva, a s Perišićem razgovarat da ne žuri jer može biti kobno'

'Javio se Livaković da je sve u redu. Izgledalo je to ružno, ali on dolazi'

18.3.2024.
11:01
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo pred prijateljski turnir u Kairu.

Image
SPEKTAKL U ZAGREBU /

HNS i Vatreni u ponedjeljak predstavljaju nove dresove: 'Jedva ih čekamo odjenuti'

Image
SPEKTAKL U ZAGREBU /

HNS i Vatreni u ponedjeljak predstavljaju nove dresove: 'Jedva ih čekamo odjenuti'

Izbornik Zlatko Dalić drži press konferenciju u zagrebačkom trgovačkom centru City Center One East gdje će se kroz dan održati i bogat program s naglaskom na glavni dio od 18 sati kada će reprezentativci predstaviti novi dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekaju nas dvije prijateljske utakmice. Turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka za Euro. Tako smo se pripremali i za Katar. Veliki je pritisak na našim igračimna u klubovima i dobro će doći igračima malo druženja. Doći će do promjena u odnosu na prvobitni popis. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina. Doći će danas u Zagreb, napravit ćemo preglede. Ako bude i sitnih problema s njima, vratit ćemo ih u klubove. Tijekom dana ćemo vas obavijestiti tko će doći još od igrača. Pozvat ću još jednog ili dvojicu s pretpoziva. Žao mi je što Luka Sučić ne može biti s nama. Već drugi put mora preskočiti zbog ozljede. Marco Pašalić je pao u formi, ali sad se opet diže. Otvorila se pozicija u obrani. Tu je Borna Barišić. Žao mi je što Nikola Moro ne igra u Bologni. Tijekom dana obavijestit ćemo vas o novim pozivima.", rekao je Dalić pa pojasnio kakva je situacija s Dominikom Livakovićem:

"Javio se da je sve u redu. Izgledalo je to ružno, ali on dolazi i sve je u redu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Budimir je neupitan'

Izbornik je komentirao i Antu Budimira.

"Ante se svojom formom i igrama vratio u krug reprezentacije. Ove dvije utakmice iskoristit ćemo da damo šansu svima. Zabio je 15 golova za momčad koja nije u vrhu tablice. Igra dobro i igra konstantno. Zaslužio je biti na popisu. Golom nas je odveo na Euro. On je neupitan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je za Kairo trebala putovati u četvrtak, a polufinale odigrati u petak, no na sami dan okupljanja stigla je informacija kako je polufinale s Tunisom pomaknuto na subotu od 21 sat. Pomaknuta je i utakmica za treće mjesto, koja je sada na rasporedu 26. ožujka u 22:00 po lokalnom vremenu (21 po hrvatskom) na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Trebali smo prvo ići u Abu Dhabi, ali su se poremetili planovi. Idemo dolje u četvrtak. Ali dobro, možda bude nogometnije ovo u Egiptu, bit će više gledatelja i puno bolja nogometna atmosfera. Rekao sam da idemo na druženje i opuštanje, ali ne u smislu da ćemo zanemariti rezultat. Protiv Tunisa smo u Varaždinu izgubili, evo šansa da se revanširamo. Dat ćemo svoj maksimum u ovom trenutku, ali želim da atmosfera bude malo drugačija nego inače."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se izbornik i na Ivana Perišića kojeg mnogi nestrpljivo očekuju u dresu reprezentacije, ali i novog kluba.

"S nama je, doći će na okupljanje. Bit će s nama do četvrtka. Želimo na licu mjesta vidjeti njegovo stanje. Čujemo se konstantno, njegovo stanje ide na bolje, ali ne smije žuriti. Znam koja je njegova želja i emocija, ali ne smije uraniti jer to može biti kobno. Puno je primjera igrača koji su požurili pa obnovili ozljedu, Marko Pjaca, Josip Pivarić… O detaljima povratka ne mogu govoriti, to će odlučiti liječnička služba. U reprezentaciji ga nećemo forsirati. Očekujem ga u lipnju na pripremama, da će odigrati koju utakmicu. Bez Ivana smo znatno slabiji. Razgovarat ću s njim i reći mu da ne žuri, da bude racionalan. Razgovarat ćemo i hoće li uopće ići u Kairo jer se skratio termin. Možda ga nećemo vući dolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo