OKO SOKOLOVO DALO DO ZNANJA: / Sudac Kuipers napravio je veliku pogrešku na štetu Hrvatske

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH

'Oko sokolovo' Mateo Beusan je u HRT-ovoj emisiji nakon utakmice proanalizirao dvije situacije koje su itekako bile sumnjive u ovom dvoboju.

21.6.2016.
23:50
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo

Naime, u 64. minuti nizozemski sudac Kuipers mogao je dosuditi penal za Hrvatsku nakon što je Ramos sapleo Pjacu u kaznenom prostoru, ali je ostao nijem. Mateo Beusan objasnio je ovu situaciju:

'Ovo nije bio kazneni udarac za Hrvatsku'

"Moramo bit realni i hladne glave i srca, bez obzira na kontakt, kazati kako ovo nije kazneni udarac. Nikad se ne može ovo suditi za penal. Da je prvi puta Marko pao, nakon prvog kontakta, ok, ali pao je na drugom kontaktu.", kazao je Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga situacija koja je izazvala posebno zanimanje hrvatske javnosti bila je ona nekoliko trenutaka poslije. Naime, Šime Vrsaljko srušio je Davida Silvu. Hrvatski igrači, a posebno kapetan Srna oštro su protestirali, ali bezuspješno. Kuipers je dosudio kazneni udarac za Španjolsku.

'Trebao je biti sviran kontra prekršaj Silve'

"Neosporno je da je Vrsaljko srušio Silvu. Ali prije toga je bilo guranje od strane španjolskog igrača, a nakon toga je tek bio dosuđen udarac. Realno da je tu trebao biti dosuđen kontra prekršaj", objasnio je Beusan i osvrnuo se na situaciju prilikom izvođenja samog jedanaesterca Ramosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Subašić je izašao barem dva i pol metra prilikom udarca Ramosa s bijele točke. Ali sudac ovoga puta nije imao snage suditi kontra naših".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo