OGLASIO SE I NAŠ HAJDUK: / 'Maćehinsko ponašanje HNS-a, izbjegavanje Splita i ignoriranje Dalmacije i Hajduka traju već 20 godina'

Image
Foto: PIXSELL

'Maćehinsko ponašanje HNS-a, izbjegavanje Splita i ignoriranje Dalmacije i Hajduka traje već dvadesetak godina'

13.6.2019.
8:34
PIXSELL
VOYO logo

Udruga Naš Hajduk priopćenjem se osvrnula na odluku HNS-a o igranju utakmice Hrvatska - Mađarska u Splitu, koje prenosimo u cijelosti:

Image
JEDAN OD NAJBLIŽIH DALIĆEVIH SURADNIKA O VATRENIMA NA POLJUDU: /

'Malo mi je bedasto da je do toga svega i došlo...'

Image
JEDAN OD NAJBLIŽIH DALIĆEVIH SURADNIKA O VATRENIMA NA POLJUDU: /

'Malo mi je bedasto da je do toga svega i došlo...'

"Maćehinsko ponašanje HNS-a, izbjegavanje Splita i ignoriranje Dalmacije i Hajduka traje već dvadesetak godina. Nesumnjivo je da postoji veliko nezadovoljstvo time te da ispašta i reprezentacija. Sve što tražimo je poštena i ravnopravna liga, micanje kriminalaca i korumpiranih nogometnih sudaca, uređen savez i čist nogomet. Ne vidimo tko može biti protiv toga i nevjerojatno je da nekoliko suvislih i konkretnih prijedloga u smjeru poštenja nitko nije ni razmotrio, a kamoli proveo. Domoljublje Hajdukovih navijača nitko nema pravo dovoditi u pitanje i svakoga tko to čini smatramo pijunom kriminalnih struktura koje sustavno uništavaju hrvatski nogomet", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk ostao neugodno iznenađen jer nije bio upućen u namjere HNS-a

'Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci HNS-a'

Jučerašnja vijest, odnosno HNS-ova potvrda da će 10. lipnja Poljud ugostiti bitnu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske za Euro 2020. protiv vodeće momčadi u skupini E Mađarske, odjeknula je hrvatskim medijskim prostorom. Međutim, to je zbunilo Splićane koji su o tome doznali upravo iz medija. Hajduk je ostao neugodno iznenađen jer nije bio upućen u namjere HNS-a, a oglasili su se i iz Grada Splita koji je vlasnik stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Od sastanka koji se održao krajem travnja u Zagrebu, na kojem su uz gradonačelnika Krstulovića Oparebili i predsjednik Hajduka Marin Brbić te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, ni gradonačelnik ni itko u gradskoj upravi nije ostvario kontakt s čelnicima HNS-a“, stoji u priopćenju.

Brbić reagirao pomalo zabrinjavajućim priopćenjem

Predsjednik Hajduka Marin Brbić također je reagirao priopćenjem ispred Hajduka u kojem je naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom. Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam. Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob. Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija”, dio je Brbićevog priopćenja.

Kustić objasnio situaciju

Kako bilo, sad se zakotrljala priča koja će se rasplitati tek u narednim danima. Susret je najavljen, ali i dalje nije sasvi sigurno da će sve biti baš tako kako su predvidjeli u HNS-u. Glavni operativac HNS-a Marijan Kustić objasnio je situaciju za Sportske novosti, a jednu je dilemu odmah želio razjasniti… Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo