NOGOMETAŠI NAKON INCIDENTA KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU: / 'Ispričavamo se svim muslimanima, sramimo se'

Image
Foto: Screenshot

Dvojica mladih austrijskih nogometaša Dejan Ljubičić, koji je član bečkog Rapida i Daniel Sudar ispričali su se zbog svojeg neumjesnog i osuđujućeg ponašanja.

29.12.2017.
20:32
Screenshot
VOYO logo

Dejan Ljubičić i Daniel Sudar, državljani Austrije koji su u noći s četvrtka na petak počinili štetu na džamiji u Kiseljaku, ispričali su se glavnom imamu Kenanu ef. Bajriću, kao i stanovnicima ove općine u Bosni i Hercegovini.

Kako javlja reporter N1, dvojac je zažalio zbog onoga što je napravio. Kažu da ne piju, da su uzorni sportaši i da im je ovo bila jedna velika greška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU: Mladi nogometaši gađali džamiju bocama, jedan od njih je član poznatog austrijskog kluba

"Hoću se ispričati i vama ovdje. Razgovarao sam s dobrim ljudima. Takvo što se više neće dogoditi. Ja nisam takav. Ispričavam se svima muslimanske vjere, sigurno ću ostati u kontaktu s ovim ljudima", kazao je jedan od izgrednika Dejan Ljubičić za N1.

Daniel Sudar je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota me zbog toga što sam napravio. Ispričavam se prijateljima muslimanima, mojoj obitelji. Oprostite mi svi", kazao je Daniel Sudar u razgovoru za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica mladih austrijskih nogometaša Ljubičić, koji je član bečkog Rapida i Daniel Sudar priznali su da su sudjelovali u oštećenju pročelja džamije u Kiseljaku. Ljubičić i Sudar, koji su za praznike stigli u Kiseljak, zaustavili su vozilo marke Mercedes ispred gradske džamije nakon čega su bacili nekoliko staklenih boca prema pročelju pričinivši manju materijalnu štetu.

Nakon prijave napada policija je u četvrtak navečer zaustavila vozilo i legitimirala dvojicu austrijskih državljana. Oni su tijekom ispitivanja u policiji priznali da su bacali boce na džamiju. O vandalizmu je informiran tužitelj, a protiv dvojice osumnjičenih poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje, navodi se u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Ljubičić je nogometaš Rapida iz Beča, a upisao je 14 nastupa u tamošnjoj Bundesligi. Igrao je za mlađe selekcije Austrije, a za U-21 tim ima tri nastupa. Daniel Sudar koji je također potekao u Rapidu iz Beča, na posudbi je u austrijskom niželigašu SC Wiener Neustadt II.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo