ODJEDNOM RAFALNA PALJBA MEDIJA I NAVIJAČA PO RAKITIĆU: / Evo zašto se Hrvatu ovaj put možda zaista crno piše

Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 71. minute, ali zaista se nije proslavio

20.1.2020.
9:05
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Barcelone vratili su se na vrh ljestvice španjolskog prvenstva minimalnom 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Granade u posljednjoj utakmici 20. kola Primere. Za uspješan start novog trenera Quiquea Setiena na klupi Barcelone pobrinuo se Lionel Messi pogotkom u 76. minuti. Barcelona je slomila otpor žilave Granade tek kada su gosti iz Andaluzije ostali sa 10-oricom jer je zbog dva žuta kartona u 69. minuti isključen German Sanchez.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 71. minute, ali zaista se nije proslavio. Bila mu je to jedna od gorih utakmica osve sezone i bio je prvi igrač kojeg je Setien zamijenio na utakmici. Većina španjolskih medija proglasila je Rakitića najgorim igračem na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

28/09/19

PRIMERA DIVISION

GETAFE - BARCELONA

RAKITIC

Cordon Press, Image: 473987680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Crno mu se piše

"Morat će se puno trgnuti ako misli ostati u prvih 11 kod Setiena. Odigrao je lošu utakmicu s puno pogrešaka i olako izgubljenih lopti. Ako ne napravi korak naprijed, vraća se na klupu. Možda ga konkurencija u liku Puiga može natjerati da bude bolji", piše madridski AS. Najnižu ocjenu mu je dala i Sofascore, stranica za obradu statističkih podataka, samo 6.8, a poražavajuć je podatak i da je u 70 minuta ušao u osam duela i samo jedan osvojio, kao i da nije oduzeo niti jednu loptu, nije imao niti jedan dribling, udarac u okvir gola i izgubio je lopti čak 14 puta.

U anketi Marce, provedenoj među navijačima, Rakitić je proglašen najgorim igračem na utakmici uz čak 2.600 negativnih glasvoa. Poražavajuće je i što su već tijekom utakmice na društvenim mrežama navijači Barcelone zazivali njegov izlazak i oštro su ga kritizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želi ostati u Barceloni i igrati kod Setiena, Rakitić će se, neminovno morati popraviti. Da, možda je samo imao loš dan, a možda je ovo nagovještaj loše forme, to se ne može odmah znati, ali valja spomenuti kako Barcelona navodno ima ponudu Juventusa za Rakitića i nudi im novac i Federica Bernardeshija u zamjenu. Dakle, Rakitić bi ovaj put zaista mogao napustiti Barcelonu i to možda već sada u zimskom prijelaznom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo